Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte: pas versoepeling als effect feestdagen duidelijk is

Rutte: pas versoepeling als effect feestdagen duidelijk is

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil kunnen zien welk effect de feestdagen hebben gehad op het aantal coronabesmettingen en op de ziekenhuisbezetting, voordat nagedacht wordt over versoepeling van de strenge maatregelen die maandag zijn afgekondigd. Daarom is het volgende meetmoment pas over vier weken, zegt minister-president Mark Rutte tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer.

"We hopen natuurlijk dat iedereen zich in de kersttijd en rond oud en nieuw houdt aan alle regels", aldus Rutte. Maar als dat niet zo is en het aantal besmettingen zou toenemen, dan zal dat volgens hem zo rond 12 januari inzichtelijk zijn.

Veel partijen willen weten of met name de basisscholen niet toch wat eerder de deuren kunnen openen dan op 18 januari. Maar dat is "niet zo makkelijk", waarschuwt de premier alvast.

Rutte hoopt dat rond 12 januari het aantal ic-opnames een dalende lijn vertoont en rond de tien per dag ligt. In dat geval zouden versoepelingen mogelijk zijn. "Maar dan moet wel alles meezitten." Het uiteindelijke doel is om het aantal ic-opnames rond de drie per dag te krijgen. Dat komt overeen met zo'n 1200 nieuwe besmettingen per dag.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Ollongren in gesprek met Staten Limburg over bestuurscrisis

MAASTRICHT (ANP) - Provinciale Staten van Limburg komen vrijdag bij elkaar om te praten over de ontstane situatie na het opstappen vorige week van Gedeputeerde Staten en gouverneur Theo Bovens (CDA). Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken laat zich ter plekke op de hoogte te stellen van de bestuurlijke situatie.

1 dag geleden
Kabinet biedt voor het eerst inkijkje in ministerraad

DEN HAAG (ANP) - Om meer openheid te betrachten, geeft het kabinet vrijdag voor het eerst een inkijkje in de ministerraad. Zodra de vergadering van ministers is begonnen, wordt de agenda openbaar gemaakt. Ook wordt de besluitenlijst gepubliceerd. Beide worden op Rijksoverheid.nl geplaatst.

1 dag geleden
Anja Schouten nieuwe burgemeester van Alkmaar

ALKMAAR (ANP) - Anja Schouten wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Alkmaar.

1 dag geleden
Ministers: grote economische plannen aan volgend kabinet

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet zal in de nieuwe Tweede Kamer draagvlak blijven zoeken voor maatregelen die nodig zijn om ondernemers ook de laatste fase van de coronacrisis door te helpen. Maar de vraag hoe het op de langere termijn verder moet met de economie, is aan de partijen die straks over een nieuw regeerakkoord gaan onderhandelen.

2 dagen geleden
Kabinet verdedigt stappenplan en vaccinstrategie in Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge debatteren donderdag met de Tweede Kamer over onder meer het voorgestelde 'openingsplan', waarmee Nederland uit de coronacrisis moet, en de vaccinatiestrategie. Zij treffen een kritische Kamer, waar net als in de samenleving de irritatie over de corona-aanpak groeit.

2 dagen geleden
Hamer (SER): we kunnen niet wachten op herstelplan kabinet

DEN HAAG (ANP) - De valse start van de kabinetsformatie mag niet betekenen dat het nog lang duurt voordat er een herstelplan ligt voor de economie. Dat zei de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Mariƫtte Hamer voor haar bezoek aan informateur Herman Tjeenk Willink. "We kunnen ons niet permitteren om te wachten", aldus Hamer. "Er moet nu echt een herstelplan komen."

3 dagen geleden
D66: intern onderzoek na meldingen van ongewenst gedrag Kamerlid

DEN HAAG (ANP) - D66 laat een intern onderzoeksteam kijken naar de meldingen die de partij heeft gekregen van mogelijk ongewenst en grensoverschrijdend gedrag van het nieuwe Tweede Kamerlid Sidney Smeets. Dat zegt de partijvoorzitter Anne-Marie Spierings, nadat deze week jonge twitteraars aan de bel trokken over berichten van Smeets.

3 dagen geleden