Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte opent Bevrijdingsdag met ontsteken Bevrijdingsvuur

Rutte opent Bevrijdingsdag met ontsteken Bevrijdingsvuur

DEN HAAG (ANP) - Met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur geeft demissionair premier Mark Rutte woensdag het startschot voor de Bevrijdingsfestivals, die vanwege de coronacrisis net als vorig jaar online plaatsvinden.

Voordat het Bevrijdingsvuur wordt ontstoken, is Rutte in het Kunstmuseum in Den Haag voor de 5 meilezing. Die wordt gehouden door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ze geeft de speech vanuit Duitsland via een liveverbinding. Eigenlijk zou Merkel vorig jaar al spreken, op de 75e Bevrijdingsdag. Dat ging toen vanwege de pandemie niet door. Na Merkels speech gaan zij en Rutte met studenten in gesprek over het onderwerp vrijheid.

Op Bevrijdingsfestival.nl zijn de feestelijkheden net als vorig jaar te volgen, met muzikale optredens van meer dan tweehonderd artiesten en andere activiteiten.

Het Metropole Orkest verzorgt ‘s avonds vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam de afsluiting van Bevrijdingsdag.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Pro-Palestijnse demonstratie Jaarbeursplein ontbonden om drukte

UTRECHT (ANP) - De burgemeester van Utrecht heeft, in samenspraak met politie en OM, de pro-Palestijnse demonstratie op het Jaarbeursplein ontbonden omdat het te druk is. Dit betekent dat iedereen nu wordt verzocht het plein te verlaten. Volgens de gemeente is de organisatie niet in staat te garanderen dat de coronamaatregelen worden nageleefd.

30 minuten geleden
Instroom in ziekenhuizen blijft dalen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care komt te liggen blijft hard dalen. In de afgelopen 24 uur zijn 163 mensen nieuw opgenomen in een ziekenhuis. Dat is het laagste aantal sinds 22 februari.

4 uur geleden
Vanaf 2022 10 maandelijkse uitzendingen van Andere Tijden

HILVERSUM (ANP) - Het geschiedenisprogramma Andere Tijden verschuift volgend jaar van 18 afleveringen op de late woensdagavond naar 10 maandelijkse en langere uitzendingen op maandagavond. Dat meldt de NTR.

4 uur geleden
Aantal coronabesmettingen in noorden met een kwart gedaald

GRONINGEN (ANP) - Het aantal coronabesmettingen in Noord-Nederland is de afgelopen twee weken met een kwart gedaald naar ongeveer 160 per week op 100.000 mensen. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. In de zeven dagen tot en met deze week donderdag had Nederland als geheel gemiddeld ruim 261 positieve tests per 100.000 mensen, het laagste aantal overigens sinds 22 maart.

5 uur geleden
'Jodenhaat als gevolg spanning Midden-Oosten is ontoelaatbaar'

DEN HAAG (ANP) - De toenemende spanningen tussen Israël en de Palestijnen zouden net als de afgelopen dagen in Duitsland en Engeland, kunnen leiden tot een stijging van het aantal antisemitische incidenten in Nederland. Daar moet streng tegen worden opgetreden. Dat zegt Eddo Verdoner, die onlangs is aangetreden als Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB).

5 uur geleden
Oud-PVV'er Brinkman vrijgesproken van lekken informatie Telegraaf

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag oud-PVV’er en voormalig politieagent Hero Brinkman vrijgesproken van het lekken van vertrouwelijke politie-informatie aan De Telegraaf. Wel is hij veroordeeld voor het opzoeken van informatie in politiesystemen voor zijn partner.

5 uur geleden
Fractieleider Gelderland weg bij FVD om poster over 5 mei

NIJMEGEN (ANP) - Arjan de Kok, fractieleider van Forum voor Democratie (FVD) in de Provinciale Staten van Gelderland, verlaat de partij van Thierry Baudet. De Kok laat op Twitter weten dat hij het niet eens is met de poster van FVD over Bevrijdingsdag. Op het affiche wordt een vergelijking getrokken tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen.

5 uur geleden