Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte op bezoek bij twee noodopvanglocaties

Rutte op bezoek bij twee noodopvanglocaties

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft twee noodopvanglocaties voor asielzoekers bezocht, in Zwolle en in Biddinghuizen. In die laatste plaats werd hij vergezeld door staatssecretaris Eric van der Burg voor asiel. Ze spraken met de opvangmedewerkers, gemeenten en bewoners. In Zwolle is ook gesproken met omwonenden "waarbij er uiteraard ook aandacht was voor de impact op de buurt", meldt de Rijksvoorlichtingsdienst op Twitter.

De twee kabinetsleden hebben volgens een woordvoerder van Van der Burg een "informerend werkbezoek" afgelegd om te kijken hoe het er op de noodopvanglocaties aan toe gaat. Doel was niet om afspraken of beloften te doen. Volgens een woordvoerder wilde Rutte ook graag horen hoe de gemeenten met de opvanglocaties omgaan.

In Zwolle is plek voor 200 mensen. De meesten komen uit Oekraïne, maar er zitten ook mensen uit andere landen waaronder Syrië. De locatie in Biddinghuizen is met 1500 veel groter. Daar zitten de mensen in tijdelijke paviljoens.

Meer uit Binnenland

Niet zeker dat naam formateur in eindverslag informateurs komt

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet zeker wanneer de naam van een formateur wordt bekendgemaakt, als de vier onderhandelende partijen tot een akkoord komen. Het gesprek over een formateur zal tussen de vier fractievoorzitters gevoerd moeten worden, zei informateur Richard van Zwol na afloop van een nieuwe dag van onderhandelingen. "De vraag hoe dat precies landt in ons eindverslag is weer punt twee."

2 uur geleden
Feest in Groningen na zege en promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - In Groningen vieren supporters van FC Groningen feest in de kroegen nu hun favoriete club promotie naar de Eredivisie heeft bereikt. Door een 2-0 overwinning op Roda JC keert de ploeg volgend seizoen terug in de hoogste voetbalklasse.

2 uur geleden
Informateurs: tot 15 mei nodig voor formatiegesprekken

DEN HAAG (ANP) - Eerder dan aanstaande woensdag komt er geen verslag over de formatie, zeggen informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol. Een eventueel akkoord tussen de vier formerende partijen zal ook pas woensdag komen, áls dat de uitkomst van deze ronde is. "Er wordt wel tot 15 mei gesproken, maar het hangt er een beetje af van welke vorm en in welke intensiteit", aldus Van Zwol.

2 uur geleden
Gesprekken over vorming kabinet gaan zaterdag verder

DEN HAAG (ANP) - De onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet gaan zaterdag verder. Na opnieuw een lange onderhandelingsdag gingen de partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB vrijdagavond rond 21.15 uur uit elkaar. Woensdag 15 mei moeten de informateurs hun verslag af hebben.

2 uur geleden
Timmermans wil dat EU Israël unaniem wapens ontzegt

DEN HAAG (ANP) - Partijleider Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) vindt dat de Europese Unie Israël sancties moet opleggen, als dat land Rafah binnenvalt. Daarbij denkt hij onder meer aan het stopzetten van wapenleveranties, die het land in en boven Gaza kan inzetten. "Het zou goed zijn als de Europese Unie dat unaniem zou verklaren", zei Timmermans vrijdag bij Nieuws en co op Radio1.

5 uur geleden
SVT: onderzoek Joost Klein mogelijk over fysieke confrontatie

MALMÖ (ANP) - Het onderzoek dat is ingesteld naar een incident met Joost Klein op het Eurovisie Songfestival gaat mogelijk over een "fysieke confrontatie" tussen de zanger en een fotograaf. Dat meldt de Zweedse omroep SVT.

6 uur geleden
UVW overweegt aangifte tegen gebruiker die 150.000 cv's bekeek

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV overweegt aangifte te doen tegen een gebruiker van de website werk.nl die op 4 mei de cv's van 150.000 mensen heeft ingezien en mogelijk ook heeft gedownload. Het gaat om mensen die op de site stonden ingeschreven als werkzoekende. Een deel van hen is ook uitkeringsgerechtigde.

7 uur geleden