Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte: ook zelf niet voldoende verdiept in kwestie-Sahla

Rutte: ook zelf niet voldoende verdiept in kwestie-Sahla

DEN HAAG (ANP) - Minister-president en VVD-leider Mark Rutte maakt ook zichzelf verwijten over de rel rond Soumaya Sahla, die lid was van de extremistische Hofstadgroep en daarna toch een functie kon bekleden binnen de partij. Hij heeft zich "niet voldoende verdiept in de zaak", erkent hij tijdens de persconferentie na afloop van de ministerraad.

Sahla heeft voor haar betrokkenheid bij de Hofstadgroep een gevangenisstraf uitgezeten en daarna haar leven gebeterd. Zij zet zich tegenwoordig in om te voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken als zij, benadrukt Rutte. Maar "daar hoort ook diepe spijt bij", en die had zij tot dusver niet uitgesproken.

Dat Sahla dat inmiddels wel heeft gedaan noemt Rutte "belangrijk" , maar hij vindt evengoed dat zij "niet te handhaven" was. Afgelopen week besloot zij haar vrijwilligersfunctie als tafelvoorzitter terrorisme en radicalisering van het justitienetwerk van de VVD neer te leggen. Ze blijft wel lid van de partij. Rutte zegt niet uit te sluiten dat zij in een later stadium wel weer een actievere rol krijgt.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 3 maanden geleden
Gevalletje van dief en diefjesmaat . Het maakt bij de VVD niet uit wat je op je kerfstok hebt zolang niemand het maar weet. En als het weer eens uitkomt komen de bekende smoesjes weer uit de kast
volijke 3 maanden geleden
Hoeveelste blunder is dit inmiddels?
netel 3 maanden geleden
vind het toch een misser van de VVD, een excuus aan de stemmers op die partij was op zijn plaats geweest.
bung 88 3 maanden geleden
verdiep je maar eens wat je al die jaren hebt gedaan: liegen--beloven--bedriegen en "even geen herinnering" wees DAN een vent op hoepel op.

Meer uit Politiek

Rutte overleeft motie van wantrouwen na sms-debat

DEN HAAG (ANP) - Ondanks een verhit debat in de Tweede Kamer heeft een motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte geen meerderheid gekregen. De motie was ingediend door PVV-leider Geert Wilders en de groep Van Haga.

5 uur geleden
Partijen tegen Rutte: verwijder alleen sms'jes na goedkeuring

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte mag alleen nog maar sms'jes verwijderen als eerst een onafhankelijke ambtenaar meekijkt, vindt een deel van de Tweede Kamer. Dat is een van de moties die is ingediend in het Kamerdebat over de tekstberichten van de minister-president. Het voorstel werd ingediend door GroenLinks, de PvdA, DENK en Volt.

5 uur geleden
Rutte stuurt alsnog informatie over sms'jes naar de Kamer

DEN HAAG (ANP) - Mark Rutte gaat alsnog gegevens over zijn sms-verkeer naar de Tweede Kamer sturen. Tijdens een debat hierover weigerde hij dat nog heel stellig, ondanks sterk en herhaaldelijk aandringen vanuit de oppositie. Vlak na afloop van het debat stuurde hij een brief aan het parlement waarin hij daarop terugkomt.

5 uur geleden
Rutte moet in Kamer uitleg geven over wissen sms'jes

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte moet in de Tweede Kamer tekst en uitleg geven over zijn handelswijze om sms-berichten van zijn telefoon te verwijderen. De oppositie ziet het opnieuw als bewijs dat de premier weinig op heeft met openheid en transparantie.

19 uur geleden
Bondskanselier Scholz komt naar Den Haag voor overleg met Rutte

DEN HAAG (ANP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz komt naar Den Haag voor overleg met premier Mark Rutte. Dat is voor het eerst. Rutte is eerder al wel langs geweest in Berlijn.

19 uur geleden
Verdwenen sms-berichten van Rutte niet meer te achterhalen

DEN HAAG (ANP) - De verdwenen sms-berichten van premier Mark Rutte zijn niet meer te achterhalen. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. De premier heeft jarenlang zijn sms-berichten gewist. Alleen berichten "die van belang zijn voor de bestuurlijke besluitvorming" stuurde hij door naar een medewerker om te bewaren.

20 uur geleden
Mohamed Rabbae, oud-lijsttrekker GroenLinks, overleden

DEN HAAG (ANP) - Oud-politicus Mohamed Rabbae is op 81-jarige leeftijd overleden, meldt het Landelijk Beraad Marokkanen. Hij was in 1994 samen met Ina Brouwer duo-lijsttrekker van GroenLinks. Hij zat van 1994 tot 2002 in de Tweede Kamer voor de partij.

2 dagen geleden