Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte ontvangt Poolse premier om te spreken over oorlog Oekraïne

Rutte ontvangt Poolse premier om te spreken over oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte ontvangt woensdag de Poolse premier Mateusz Morawiecki om over de oorlog in Oekraïne te spreken. Ook de aankomende NAVO-top en thema's als concurrentievermogen en migratie zullen onderwerp van gesprek zijn.

Polen speelt een grote rol in de oorlog in Oekraïne. Zo stuurt het land veel militair materieel naar het buurland en zette de Poolse premier zich in om Rusland harder te straffen door bijvoorbeeld handel met het land tegen te gaan. Ook worden veel Oekraïense vluchtelingen in Polen opgevangen.

Meer uit Politiek

Gelderland steekt 17 miljoen in verbeteren leefbaarheid dorpen

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland trekt 17 miljoen euro uit om de komende vier jaar tientallen zogenoemde dorpen- en wijkendeals te sluiten. Doel is de leefbaarheid in Gelderse dorpen en wijken te vergroten.

13 uur geleden
Bontenbal (CDA) wil maximumaantal moties per partij

DEN HAAG (ANP) - Een partij moet maximaal een bepaald aantal moties per jaar kunnen indienen, afhankelijk van hoeveel zetels ze in de Tweede Kamer heeft. Dat oppert CDA-leider Henri Bontenbal. "Een stevig voorstel", erkent de christendemocraat. "Maar het zal ervoor zorgen dat het instrument van de motie haar waarde weer terugkrijgt."

15 uur geleden
Yeşilgöz: we gingen juist richting overeenstemming op asiel

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz is verbaasd dat PVV-leider Geert Wilders maandag plots vertrok uit een formatieoverleg. Volgens de liberale voorvrouw "gingen we richting consensus op een stevig pakket" wat betreft asielmaatregelen. "Ik vond dat het eruit zag alsof het van tevoren bedacht was", zegt Yeşilgöz bij de talkshow BEAU.

1 dag geleden
Nieuw box 3-stelsel lastig uitvoerbaar voor fiscus én burger

DEN HAAG (ANP) - Hervorming van de vermogensrendementsheffing is nog ingewikkelder dan gedacht, en daardoor maar moeilijk uitvoerbaar, blijkt uit een brief van demissionair staatssecretaris Marnix van Rij. De fiscus moet honderden extra mensen aannemen, en het nieuwe voorstel legt een dusdanig groot beslag op de systemen dat het in het geplande invoeringsjaar 2027 niet volledig geïmplementeerd kan worden. Voor een deel van de burgers die belasting moeten betalen uit inkomen op vermogen, is het nieuwe stelsel "naar verwachting (te) complex".

1 dag geleden
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

DEN HAAG (ANP) - In de asielopvang zijn met spoed 12.000 extra bedden nodig. Die extra opvangplekken moeten er uiterlijk 1 juli zijn, schrijft demissionair staatssecretaris Eric van der Burg aan de Tweede Kamer. Hij spreekt van "een acute situatie". Alle opvanglocaties zitten voller dan eigenlijk zou mogen.

1 dag geleden
Wilders vroeg schorsing in 'stevig' asielgesprek aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft tijdens een "stevig" gesprek aan de formatietafel een schorsing gevraagd. Dat had vooral met de onderhandelingen over asiel en migratie te maken, zeggen informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. Berichten dat de PVV-voorman boos is weggelopen, spreken zij tegen. "Hij heeft een schorsing aangevraagd en heeft het pand op ordentelijke wijze verlaten."

1 dag geleden
Kabinet geeft 11 miljoen euro extra uit aan bibliotheken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt 11 miljoen euro extra uit voor een subsidieregeling voor bibliotheken, meldt staatssecretaris Fleur Gräper (Cultuur). Gemeentes hebben al twee rondes de kans gehad om een aanvraag in te dienen. Toch zijn 63 aanvragen van 44 gemeentes afgewezen. Zij mogen het in een derde ronde nog een keer proberen.

1 dag geleden