Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte: na crisis lessen trekken over zorg

Rutte: na crisis lessen trekken over zorg

DEN HAAG (ANP) - Als de coronacrisis achter ons ligt moeten er lessen worden getrokken over hoe de Nederlandse zorg is georganiseerd. Daarbij moet worden gekeken hoe er bijvoorbeeld veel sneller kan worden opgeschaald op intensivecareafdelingen, vindt premier Mark Rutte.

De capaciteit op de Nederlandse ic-afdelingen is de afgelopen weken verdubbeld, een prestatie die Rutte woensdag in de Kamer "ongelooflijk knap" noemde. PVV-voorman Geert Wilders vroeg Rutte of Nederland eigenlijk niet gewoon überhaupt meer ic-capaciteit moet hebben.

Zo ver wil Rutte nog niet gaan. Voordat de crisis begon was er in Nederland plek voor 1100 ic-patiënten, maar stonden enkele honderden bedden leeg, benadrukte hij.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ErikRe 1 maand geleden
De Nederlandse bevolking heeft natuurlijk deze regering zelf gekozen. 80% van de Nederlandse bevolking praat Mark na. Bijna alle andere partijen in de regering praten Mark ook na. Een paar linksen praten Mark niet na. Maar die krijgen weinig zetels bij verkiezingen. Daarna gaat men weer klagen hehe.
velder 1 maand geleden
Tja dat is het uitkleden van de publieke sector. Alles voor de multinationals. Ik zou maar wat linkser stemmen de komende verkiezingen om hier wat aan te doen. De publieke sector is corebusiness van de overheid. Rutte heeft dit uitgekkeed. Publiekebsector impliceert al dat je hier geen marktwerking kunt toepassen. We betalen allemaal vanuit het solidariteits principe. Het beleid van de afgelopen jaren ondermijnt dit
ErikRe 1 maand geleden
Na de corona verwacht ik de Mark de bezuinigen op de publieke sector weer zal hervatten.
bung 86 1 maand geleden
moet hij eens een paar jaar terugdenken toen duizenden zorgverleners ontslagen moesten worden.

Meer uit Gezond

GGD en labs staan klaar: maandag test voor iedereen met klachten

DEN HAAG (ANP) - Iedereen die klachten heeft die lijken op symptomen van het coronavirus, kan zich vanaf maandag laten testen. De GGD'en en de testlaboratoria zijn er klaar voor, meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Hij noemde het eerder "spannend" of dat ging lukken, maar de "enorme klus" is geklaard.

10 uur geleden
RIVM meldt 15 nieuwe sterfgevallen en 7 ziekenhuisopnames

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met 15. Het virus heeft nu in totaal 5871 Nederlanders het leven gekost, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

11 uur geleden
Frankrijk verbiedt gebruik hydroxychloroquine bij coronapatiënt

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse regering verbiedt het gebruik van hydroxychloroquine bij de behandeling van patiënten met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Onderzoekers hebben gewaarschuwd dat het gebruik van het middel mogelijk gevaarlijk kan zijn.

12 uur geleden
Onderzoekers uit Utrecht waken over veiligheid coronavaccins

UTRECHT (ANP) - Nederlandse onderzoekers gaan een belangrijke rol spelen in het bewaken van de veiligheid en werkzaamheid van coronavaccins die Europeanen tegen besmetting met het virus moeten gaan beschermen. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) heeft opdracht gegeven voor een project waarin de effectiviteit en veiligheid van de vaccins continu wordt gevolgd. Onderzoekers van het UMC Utrecht en de universiteit in de Domstad hebben de leiding over het project.

13 uur geleden
Bedrijfsartsen vrezen besmettingsrisico's bij nieuw testbeleid

AMSTERDAM (ANP) - Bedrijfsartsen en arbodiensten vrezen dat ze bij het nieuwe beleid rond tests op het nieuwe coronavirus buitenspel worden gezet. Daarmee neemt volgens hen het risico toe dat op de werkvloer nieuwe besmettingshaarden ontstaan. In een brief aan minister Hugo de Jonge uiten ze hun zorgen.

18 uur geleden
RIVM meldt 26 nieuwe sterfgevallen door coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met 26. Daarmee komt het totale dodental in Nederland nu op 5856, zo blijkt uit de laatste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag publiceerde.

1 dag geleden
WHO stopt proeven van malariamedicijn tegen coronavirus

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft tests om te kijken of het middel hydroxycholoroquine helpt tegen het coronavirus voorlopig stilgelegd. In een aantal landen waren tests gestart om te kijken of het malariamedicijn helpt om te voorkomen dat iemand het virus krijgt.

2 dagen geleden