Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte kan veilige bedrijfscultuur Rijksoverheid niet garanderen

Rutte kan veilige bedrijfscultuur Rijksoverheid niet garanderen

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte hoopt dat de bedrijfscultuur bij de Rijksoverheid veilig is voor iedereen, maar hij kan daar geen garanties over geven. Hij wilde niet direct commentaar geven op de uitspraken van John de Mol, die zei dat Talpa allerlei "loketten" heeft voor het melden van misstanden, maar dat vrouwen wel "aan de bel moeten trekken". Ook bij de overheid is "in formele zin" alles goed geregeld om misstanden tegen te gaan, zegt de Rutte op zijn wekelijkse persconferentie, maar volgens hem blijft het de vraag of er genoeg aan wordt gedaan en of er genoeg aandacht voor is.

De premier en zijn ministersploeg hebben de misstanden bij het programma The Voice of Holland uitvoerig besproken tijdens de ministerraad vrijdag. Hij betwijfelt of het helpt om "met de stofkam" door ministeries te gaan om seksueel wangedrag bloot te leggen. "Er is geen stofkam voor een bedrijfscultuur, maar je spreekt er regelmatig over." Rutte is "heel blij" met bijvoorbeeld de klachtenprocedures die er zijn, "maar cultuur is een optelsom van gedrag. Dat wordt in beperkte mate gestuurd door dit soort systemen."

De premier was onder de indruk van de advertentie die Talpa-werknemers in het AD lieten plaatsen. Op de paginagrote inzending stond 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen'. "Dat drukt je met de neus op de feiten", zegt Rutte. Hij benadrukt dat de slachtoffers nooit schuld hebben aan misbruik en spoort mensen aan altijd aangifte te doen van misstanden.

Meer uit Binnenland

Actievoerders voor klimaat voorzien standbeelden van blinddoek

LEIDEN (ANP) - Actievoerders hebben op verschillende plaatsen in het land tientallen standbeelden geblinddoekt. Het gaat bijvoorbeeld om het beeld van Aletta Jacobs in Groningen, koningin Wilhelmina in Utrecht en Apeldoorn en Bonifatius in Dokkum. Ook in andere landen kregen standbeelden een blinddoek voor. Scientist Rebellion, een internationale beweging van wetenschappers en academici die zich zorgen maken over het klimaat, geeft aan verantwoordelijk te zijn voor de actie.

2 uur geleden
XR geschokt door uitspraken Tata-personeel over demonstratie

IJMUIDEN (ANP) - Extinction Rebellion zegt geschokt te zijn over de uitspraken die medewerkers van Tata Steel hebben gedaan over klimaatactivisten die maandag gaan demonstreren bij de fabriek. Die uitlatingen circuleren in WhatsApp- en Facebookgroepen. Eerder al sprak onder meer de directie van het bedrijf haar afschuw en afkeuring over de uitspraken uit.

2 uur geleden
ANWB: files zijn dit jaar in alle hevigheid terug

DEN HAAG (ANP) - De files op de Nederlandse wegen zijn dit jaar "in alle hevigheid" teruggekeerd. Dat stelt de ANWB Verkeersinformatie op basis van filecijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Volgens de verkeersdienst staan we bovendien vaker stil dan voor corona. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 steeg het aantal opstoppingen met 10 procent.

2 uur geleden
Vier mannen omgekomen door eenzijdig ongeval in Friese Jirnsum

JIRNSUM (ANP) - Vier mannen zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een eenzijdig ongeval in het Friese Jirnsum. Het ongeluk gebeurde aan de Rijksweg, meldt de politie.

3 uur geleden
Nieuwe Waterweg opnieuw open voor scheepvaart

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is opnieuw opengesteld voor de scheepvaart nadat geplande werkzaamheden waren uitgelopen, meldt Rijkswaterstaat.

8 uur geleden
Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

IJMUIDEN (ANP) - De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen "met afschuw" kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in IJmuiden.

15 uur geleden
Man verdacht van schieten op Apache-helikopter weer vrij

APELDOORN (ANP) - De 52-jarige man uit Uddel die donderdag was aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter zou hebben geschoten is weer vrij. De Koninklijke Marechaussee meldt dat de man wel verdachte blijft van het in gevaar brengen van een luchtvaartuig en van bedreiging. Het onderzoek wordt voortgezet.

15 uur geleden