Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte getrakteerd op 'superlief' filmpje en knuffel van Macron

Rutte getrakteerd op 'superlief' filmpje en knuffel van Macron

BRUSSEL (ANP) - Scheidend premier Mark Rutte is op zijn allerlaatste EU-top uitgezwaaid met een "superlief" filmpje en een uitvoerige knuffel van de Franse president Emmanuel Macron. Maar wellicht was dat voorbarig, lacht de recordpremier na zijn 111e top. "Misschien ben ik hier maandag weer."

De 57-jarige Rutte maakt dinsdag na veertien jaar plaats voor de nieuwe premier Dick Schoof. Zijn collega-leiders van de 26 andere EU-lidstaten namen donderdag op de EU-top in Brussel afscheid van de bijna-nestor. Met het gebruikelijke kunstwerk én een compilatie van beelden van Rutte op die 111 toppen, vol lof voor de compromissen-smid.

Dat filmpje is "superlief", zegt Rutte na afloop. Om niet veel later onderbroken te worden door Macron, die hem komt omhelzen. "We zijn heel verdrietig omdat we vandaag een geweldige kameraad verliezen. Hij was een geweldige premier en kompaan."

Rutte en Macron bouwden de afgelopen jaren een nauwe band op, waar Nederland en Frankrijk vroeger zelden samen optrokken. De twee liberalen konden politiek en persoonlijk goed met elkaar overweg.

"Je bent altijd meer dan welkom in La Rotonde", houdt de Franse president Rutte voor. La Rotonde is Macrons favoriete Parijse sterrentent.

Meer uit Binnenland

Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

59 minuten geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

3 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

8 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

9 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

10 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

10 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

13 uur geleden