Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte gaat op verzoek Oekraïne toespreken in videoboodschap

Rutte gaat op verzoek Oekraïne toespreken in videoboodschap

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte gaat een videoboodschap opnemen om de bevolking van Oekraïne toe te spreken. Hij kreeg dat verzoek na een gesprek met de Oekraïense president Volodomir Zelenski op woensdag, zei Rutte na afloop van extra kabinetsoverleg over de oorlog in Oekraïne.

Hij denkt dat meer regeringsleiders een verzoek hebben ontvangen om een boodschap op te nemen. "Ik vermoed dat dit aan meer gedaan is, dat gaan we zien. En ik ga uiteraard aan het verzoek voldoen." Hij wilde nog niet kwijt wat hij gaat zeggen.

Meer uit Binnenland

Honderden herdenken op de Dam Palestijnse dag van 'catastrofe'

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam hebben zich enkele honderden mensen verzameld voor de herdenking van 76 jaar Nakba, ofwel de catastrofe. Op deze dag wordt herdacht dat in 1948 na het ontstaan van de staat Israël honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen.

7 minuten geleden
RTL Boulevard komt met extra uitzendingen over Joost Klein

HILVERSUM (ANP) - RTL Boulevard komt zaterdagmiddag met twee extra uitzendingen over de diskwalificatie van Joost Klein. Dat laat een woordvoerder van RTL weten. De extra uitzendingen zijn om 16.00 en 17.00 uur en duren allebei tien minuten.

11 minuten geleden
Organisatie feest Leeuwarden nodigt Joost Klein uit op te treden

LEEUWARDEN (ANP) - De organisatie van de 'Europaparty' heeft zanger Joost Klein uitgenodigd om zaterdagavond op te treden in Leeuwarden. Dat laat organisator Sipke Jan Bousema weten. Klein kreeg rond het middaguur te horen dat hij niet mag optreden op het songfestival. EBU heeft dit besluit genomen omdat er een aanklacht tegen hem ligt wegens bedreiging.

26 minuten geleden
Wereldwijd stemmen songfestival opent na diskwalificatie

MALMÖ (ANP) - Het stemmen op deelnemers van het Eurovisie Songfestival door mensen van buiten Europa is mogelijk vanaf zaterdag 13.00 uur. De stemming zou in de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht opengaan, maar werd uitgesteld om het onderzoek naar de Nederlandse inzending Joost Klein.

1 uur geleden
NPO: diskwalificatie Klein 'ingrijpend' en 'grote teleurstelling'

MALMÖ (ANP) - De NPO noemt de beslissing van de EBU om Joost Klein te diskwalificeren "zeer ingrijpend" en een "grote teleurstelling". Dat laat een woordvoerder van NPO-baas Frederieke Leeflang weten.

1 uur geleden
Cornald Maas: incident stelde weinig voor, geen link met Israël

MALMÖ (ANP) - Het incident waarvoor Joost Klein is gediskwalificeerd "stelt nauwelijks iets voor". Dat stelt Cornald Maas, die lid is van de Nederlandse selectiecommissie, zaterdag in een korte reactie op X. "Daarover later meer", aldus Maas.

1 uur geleden
AVROTROS noemt diskwalificatie Joost Klein 'disproportioneel'

MALMÖ (ANP) - AVROTROS noemt de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival "disproportioneel" en "is geschokt". Dat laat de omroep weten in reactie op het besluit van organisatie EBU om Klein uit te sluiten. Dit gebeurt na een aanklacht van een vrouwelijke medewerker die Klein donderdag bedreigd zou hebben.

1 uur geleden