Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte en 'zuinige’ collega’s eensgezind over begroting

Rutte en 'zuinige’ collega’s eensgezind over begroting

BRUSSEL (ANP) - Premier Mark Rutte en zijn drie 'zuinige’ collega’s uit Denemarken, Zweden en Oostenrijk houden vast aan een EU-meerjarenbegroting van maximaal 1 procent van het totale Europese inkomen. Ze willen ook hun kortingen op hun afdracht niet prijsgeven. Het viertal kwam in Brussel samen voorafgaand aan de EU-top over de begroting.

"Gezamenlijk zetten wij in op een nieuwe meerjarenbegroting op basis van een afdracht van 1% met behoud van kortingen. Ook moet de begroting moderner met meer focus op bv. rechtsstaat, migratie, innovatie & klimaat", liet Rutte via Twitter weten.

Het kantoor van de Deense sociaaldemocratische premier Mette Frederiksen meldde dat de vier nettobetalers eensgezind zijn. Veel andere landen zijn wel voorstander van een hogere begroting.

Rutte wilde er verder niets tegen de pers over kwijt toen hij vervolgens ging vergaderen met zijn Europese liberale collegapolitici.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Slob: 'Ieder kind dat niet in beeld is, is er een te veel'

DEN HAAG (ANP) - "Ieder kind dat niet in beeld is, is er een te veel", zegt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). Donderdag maakte de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) bekend dat op 20 procent van de scholen ongeveer vier kinderen "niet op de radar zijn".

3 uur geleden
Koolmees: eerste voorschotten loonkosten betaald

DEN HAAG (ANP) - De eerste voorschotten aan bedrijven die een tegemoetkoming voor de loonkosten willen, "zijn er al uit", zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken). Sinds maandagochtend hebben 70.000 bedrijven zich aangemeld bij het UWV voor de zogenoemde NOW-regeling.

3 uur geleden
De Jonge: zonder corona-opsporingsapp duurt lockdown langer

DEN HAAG (ANP) - Zonder een app die mensen waarschuwt als ze in de buurt zijn geweest van iemand met het coronavirus, blijven de huidige strenge coronamaatregelen langer van kracht. Een alternatief is er niet, zegt 'coronaminister' Hugo de Jonge.

18 uur geleden
Minister Kaag: hulppakket van 15 miljard goed begin

BRUSSEL (ANP) - Het EU-hulppakket van ruim 15 miljard euro om wereldwijd het coronavirus te bestrijden is een goed begin, maar als je kijkt naar de noden van landen als India is er nog veel meer nodig. Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) zei dat na video-overleg met haar EU-collega’s. "In sommige landen ga je niet dood aan een corona-infectie maar aan al het andere."

19 uur geleden
Kayleigh McEnany is Trumps vierde perschef van het Witte Huis

WASHINGTON (ANP) - De nieuwe perschef van het Witte Huis is de 31-jarige Kayleigh McEnany, zo is woensdag door de staf van president Trump bevestigd. Zij is de vierde die deze functie tijdens het presidentschap van Donald Trump bekleedt. Haar voorganger, Stephanie Grisham, heeft haar post verlaten om bij de vrouw van de president, Melania Trump, weer als woordvoerster aan de slag te gaan. Ze had die functie onder Melania ook vanaf maart 2017 tot ze in juli 2019 perschef van president Trump werd.

19 uur geleden
Sneller vertrouwensfunctie na lang verblijf in buitenland

DEN HAAG (ANP) - Het moet eenvoudiger worden voor mensen die lang in het buitenland zijn geweest om in Nederland een vertrouwensfunctie te krijgen. Bij de veiligheidsonderzoeken die nodig zijn voor dergelijke posities zal er meer maatwerk worden geboden, aldus minister Ank Bijleveld (Defensie).

20 uur geleden
Kabinet wil nauwelijks gebruikte jihadistenwet toch verlengen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil jihadverdachten waartegen justitie het bewijs niet rond krijgt kunnen blijven aanpakken. De tijdelijke wet waarmee hun bijvoorbeeld kon worden verboden naar het buitenland te reizen moet blijven, vindt justitieminister Ferd Grapperhaus. Ook al is het rijk van terreurgroep IS inmiddels ingestort, en werd de wet ook toen dat nog niet zo was al zelden gebruikt.

20 uur geleden