Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte en Hoekstra praten met gedupeerden toeslagenaffaire

Rutte en Hoekstra praten met gedupeerden toeslagenaffaire

BELASTINGDIENSTDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra van Financiën gaan maandagmiddag in gesprek met ouders die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. De twee bewindslieden willen "vooral luisteren", aldus Rutte. "Er is heel veel emotie, heel veel mensen die zeer geraakt zijn."

De uit de hand gelopen aanpak van vermeende fraude met kinderopvangtoeslagen door de Belastingdienst bracht de afgelopen jaren veel ouders in grote moeilijkheden. Honderden, mogelijk zelfs duizenden mensen werden ten onrechte aangemerkt als fraudeurs en moesten enorme bedragen terugbetalen.

De affaire kostte vorige maand verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel de kop. De Tweede Kamer nam het hem kwalijk dat het veel te lang duurde voordat hij de ernst van de problemen voldoende onderkende en concrete maatregelen nam om de gedupeerden te helpen. Minister Hoekstra heeft het dossier onder zijn hoede totdat een opvolger is benoemd.

Dat naast Hoekstra ook Rutte in gesprek gaat met getroffen ouders, is een uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer. De premier spreekt van "een logisch verzoek", omdat het "een groot onderwerp" betreft. De besloten bijeenkomst in een Rijswijks zakencentrum moet helpen het vertrouwen van de betrokkenen in de overheid te herstellen.

De premier temperde vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie wel alvast de verwachtingen bij de naar schatting 250 aanwezigen. "Je kunt niet in een zaal met zoveel mensen individuele problemen oplossen, maar je kunt wel luisteren en kijken welke lessen we gezamenlijk kunnen trekken."

Meer uit Binnenland

Rutte: ontzetting groot na dramatische gebeurtenissen Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - "De ontzetting is groot na de dramatische gebeurtenissen in Rotterdam van vanmiddag", laat demissionair premier Mark Rutte weten op het sociale medium X in een reactie op de schietpartijen in die stad. Daarbij vielen twee doden en raakte een meisje zwaargewond.

4 minuten geleden
Minister Kuipers kan gebeurtenissen Rotterdam moeilijk bevatten

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers zegt de gebeurtenissen in en vlak bij het Erasmus MC in Rotterdam moeilijk te kunnen bevatten. "Op een plek waar iedereen zich veilig moet voelen zijn vandaag onschuldige slachtoffers gevallen. Aangevallen op een plek waar mensen worden behandeld en artsen van de toekomst worden opgeleid. Wij kunnen het moeilijk bevatten", laat hij weten op X, het voormalige Twitter.

9 minuten geleden
Koningspaar leeft mee met nabestaanden slachtoffers Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gereageerd op de schietpartijen in Rotterdam. "Ons hart gaat uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers van de geweldsdaden van vanmiddag in Rotterdam", laat het paar weten in een reactie.

11 minuten geleden
Erasmus MC vrijgegeven na schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het Erasmus MC is donderdagavond vrijgegeven na de schietpartijen in Rotterdam, dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De politie heeft vrijwel alle gebouwen weer vrijgegeven. Door de ontruiming zijn verschillende delen van het Erasmus MC donderdag niet toegankelijk geweest voor bezoekers, maar ze kunnen weer op bezoek bij opgenomen patiënten.

14 minuten geleden
Wegen rond Erasmus MC langzaam vrijgegeven, beperkingen voor ov

ROTTERDAM (ANP) - De wegen rondom het Erasmus MC in Rotterdam worden langzaam weer vrijgegeven, meldt de veiligheidsregio. De wegen waren afgesloten in verband met de schietpartij en de brandstichting in het ziekenhuis. Het openbaar vervoer rijdt nog beperkt in de buurt van het ziekenhuis. Het metrostation Dijkzigt, dat eerder op de dag gesloten was op last van de politie, is inmiddels weer open volgens vervoerder RET.

15 minuten geleden
Onderwijsactiviteiten Hogeschool Rotterdam gaan niet door

ROTTERDAM (ANP) - De onderwijsactiviteiten op meerdere locaties van de Hogeschool Rotterdam gaan donderdagavond niet door, meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het gaat om de locaties Museumpark, Rochussenstraat, Academieplein en Pieter de Hoochweg, die zich allemaal in de buurt van het Erasmus MC bevinden.

15 minuten geleden
Verdachte Rotterdam vrijdag voor het eerst voor de rechter

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige man uit Rotterdam die is opgepakt na de dodelijke schietpartijen donderdag in Rotterdam, moet vrijdag voor het eerst naar de rechter-commissaris gaan. "En zoals het er nu uitziet zal hij aanstaande maandag of dinsdag worden voorgeleid", zegt hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar.

23 minuten geleden