Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte en Grapperhaus spreken met agenten Rotterdam-Zuid

Rutte en Grapperhaus spreken met agenten Rotterdam-Zuid

ROTTERDAM (ANP) - Premier Mark Rutte en justitieminister Ferd Grapperhaus hebben samen met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdagavond een bezoek gebracht aan het politiebureau Maashaven in Rotterdam-Zuid. Ze spraken daar met agenten over de rellen die zich deze week in de wijk afspeelden.

Onder meer op en rond de Beijerlandselaan belaagden vele tientallen relschoppers maandagavond urenlang agenten. Ze gooiden met vuurwerk en stenen. De raddraaiers stichtten brandjes, vernielden bushokjes en winkels en plunderden een supermarkt.

De mobiele eenheid kwam eraan te pas om de straten schoon te vegen. Daarbij werd ook een waterkanon ingezet. Zeker tien agenten raakten gewond.

Ontzettend indrukwekkend

Rutte noemt het "ontzettend indrukwekkend" om te spreken met mensen die de afgelopen dagen "die verschrikkelijke criminaliteit het hoofd hebben proberen te bieden, voor ons allemaal, om de stad en ons land veilig te houden". Hij noemt de rellen in Rotterdam en andere steden "idiotie", die meteen moet stoppen.

Of de relatief rustige dinsdagavond betekent dat het ergste achter de rug is, moet volgens Rutte nog blijken. "We weten niet wat er gebeurt de komende dagen." De premier doet een beroep op bijvoorbeeld ouders en vrienden van relschoppers. "Spreek ze erop aan, hou ze tegen en zorg dat ze thuisblijven."

Schaamteloze dieven

Zowel Rutte als Grapperhaus benadrukt dat de relschoppers "heel hard" worden aangepakt, en dat de politie zwaardere middelen als traangas niet schuwt als ze nodig zijn om de orde te herstellen. "Ouders moeten zich ook realiseren waar hun kinderen zich in dreigen te begeven", aldus Grapperhaus.

Aboutaleb bezocht de wijk dinsdag al en noemde de relschoppers "schaamteloze dieven". De politie heeft in verband met de ongeregeldheden al zeker zestig mensen aangehouden.

Meer uit Binnenland

Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden.

1 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

5 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

5 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

6 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

8 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

9 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

13 uur geleden