Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte en De Jonge online bestookt met vragen over vuurwerk

Rutte en De Jonge online bestookt met vragen over vuurwerk

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge kregen tijdens een tweede sessie op sociale media, waarin ze vragen over het coronabeleid beantwoorden, veel boze reacties op het vuurwerkverbod voor aanstaande jaarwisseling. De chatruimte naast de video op Youtube liep vol met de hashtag #geenvuurwerkverbod.

Wel zaten er veel dubbele reacties tussen. Een enkeling was juist blij met het verbod. "Hoera! Geen vuurwerk, doe wat goeds met je geld", reageerde Trudi.

Rutte en De Jonge gingen niet in op de vraag waarom een tijdelijk vuurwerkverbod nodig is. Volgens veel kijkers negeerden de bewindspersonen lastige vragen en kozen ze juist vragen die hen makkelijk uitkwamen. Beiden zeiden ter afsluiting het jammer te vinden niet alle vragen te kunnen beantwoorden, maar dat er "ergens komende weken" weer een onlinesessie zal komen.

Vuurwerkverbod

Maandag meldden Haagse bronnen dat het kabinet een tijdelijk vuurwerkverbod wil komende jaarwisseling, om zo de zorg en de politie te ontlasten. Er is nog geen definitief besluit. Eerst moet er overeenstemming zijn over de hoogte van de compensatie voor verkopers. Vorig jaar hebben vuurwerkhandelaren voor een recordbedrag van 77 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Naar verwachting neemt het kabinet vrijdag de beslissing tijdens de wekelijkse ministerraad.

Eerder dit jaar, nog voor de eerste coronabesmetting in Nederland, werd al besloten vuurpijlen, knalvuurwerk en vuurwerk uit de zwaardere F3-categorie in de ban te doen. Dat gedeeltelijke vuurwerkverbod is permanent en gaat vanaf 1 december dit jaar in.

Meer uit Binnenland

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de grote rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.

1 uur geleden
Urkse relschoppers kregen last onder dwangsom na rellen

URK (ANP) - 78 Urkse jongeren, die betrokken waren bij rellen in die gemeente hebben in 2021 een last onder dwangsom van 2500 euro gekregen. Twee van hen hebben de boete ook daadwerkelijk moeten betalen, bevestigt de gemeente naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Flevoland.

5 uur geleden
Kunstenbond: twee derde stripmakers verdient onder minimumloon

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twee op de drie striptekenaars in Nederland verdienen onder het minimumloon. Dat is de uitslag van een grote enquête die de Kunstenbond heeft gehouden samen met Aimée de Jongh, de winnaar van de Stripschapsprijs 2022. De tekenares heeft het geld dat zij had gewonnen, gebruikt om in kaart te brengen hoe de financiële situatie van de Nederlandse cartoonisten is.

9 uur geleden
Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

11 uur geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

13 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

14 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

15 uur geleden