Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte 'diep geraakt' door de dood van Peter R. de Vries

Rutte 'diep geraakt' door de dood van Peter R. de Vries

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte zegt diep geraakt te zijn door de dood van Peter R. de Vries. "Het is bijna niet te bevatten", schreef hij in een eerste reactie op Twitter.

"Mijn gedachten zijn bij zijn gezin, zijn familie, vrienden, collega’s, alle mensen die dicht bij hem stonden en ik wens ze heel veel sterkte toe op dit onvoorstelbaar moeilijke moment", aldus de minister-president.

Hij prijst de vorige week neergeschoten misdaadverslaggever als een toegewijde, vasthoudende man die "voor niets en niemand bang" was. "Altijd op zoek naar de waarheid en op de bres voor gerechtigheid. En daarom des te dramatischer dat hij nu zelf slachtoffer is geworden van een groot onrecht."

"Aan Peter R. de Vries zijn we verplicht ervoor te zorgen dat het recht zijn beloop krijgt." Dit soort misdaden "mogen en zullen we in Nederland nooit tolereren", aldus de premier. "We zullen alles op alles zetten om de misdaad met alle mogelijke middelen te bestrijden. Deze laffe daad mag niet onbestraft blijven."

Meer uit Binnenland

Vernield monument voor overleden kankerpatiënten herbouwd in 2024

DRONTEN (ANP) - Het monument voor overleden kankerpatiënten in Dronten dat eerder dit jaar werd vernield, wordt in maart 2024 herbouwd. Dat laat KWF Kankerbestrijding vrijdag weten.

4 minuten geleden
Slachtofferhulp: het is erg druk na schietpartijen in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het is erg druk met mensen die slachtofferhulp nodig hebben na de schietpartijen in Rotterdam donderdag. Slachtofferhulp Nederland houdt daarom meerdere groepsbijeenkomsten, laat een woordvoerder vrijdag weten. Vlak na de incidenten kwamen ook al meerdere groepen bij elkaar om te praten over de gebeurtenissen.

32 minuten geleden
Bloemen en verdriet bij huis doodgeschoten vrouw en dochter

ROTTERDAM (ANP) - Bij het huis van de donderdag doodgeschoten moeder en haar 14-jarige dochter hebben enkele mensen een bosje bloemen gestoken in de zwarte schermen die rondom het woningblok staan. Er heerst een verdrietige sfeer op het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, aldus een verslaggever ter plaatse. Politie is op het plein in gesprek met buurtbewoners. Er wordt gehuild en sommige mensen omhelzen elkaar.

37 minuten geleden
Politie: aantal slachtoffers schietpartijen Rotterdam blijft drie

ROTTERDAM (ANP) - De politie Rotterdam bevestigt dat er donderdag niet meer dan drie slachtoffers zijn gevallen door de twee schietincidenten in het Erasmus MC en op het Heiman Dullaertplein. Donderdagavond was er nog enige onduidelijkheid over of er mogelijk meer slachtoffers waren. De politie laat nu weten dat er niet meer slachtoffers zijn aangetroffen.

1 uur geleden
Sfeer gelaten bij Erasmus MC dag na schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Bij het Erasmus MC heerst een dag na de schietpartij een gelaten sfeer onder de werknemers. Toch gaat voor de meeste ziekenhuismedewerkers het werk "gewoon weer door", zegt een medewerker tegen een verslaggever ter plaatse. Wel zal er in het ziekenhuis onderling veel nagepraat worden.

1 uur geleden
Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

9 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

10 uur geleden