Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte brandt kaarsje en zoekt hoop in coronatijd

Rutte brandt kaarsje en zoekt hoop in coronatijd

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft op de woensdag voor Pasen in een Haagse kerk een kaarsje gebrand. Ook middenin de corona-epidemie is Pasen "het feest van hoop", beklemtoont de minister-president.

Mensen vieren het christelijke feest normaliter samen, met alle rituelen en tradities van dien, memoreert Rutte, zelf lid van de Protestantse Kerk in Nederland. "Nu overheerst de stilte en leven we intens mee met iedereen die door het coronavirus is getroffen."

Evenementen in de aanloop naar en tijdens het paasweekeinde zoals de populaire uitvoeringen van de Matthäus Passion, kerkdiensten en festiviteiten zijn afgelast. Het kabinet heeft iedereen gevraagd Pasen dit jaar thuis te vieren.

Meer uit Binnenland

Gasgeneratoren moeten overvol stroomnet helpen ontlasten

DEN HAAG (ANP) - Netbeheerders nemen extra maatregelen om het overvolle stroomnet in de Flevopolder, Gelderland en Utrecht te ontlasten. Op plekken waar op piekmomenten de vraag naar elektriciteit de capaciteit van het net te boven gaat, worden tijdelijk ook gasgeneratoren ingezet, meldt demissionair klimaat- en energieminister Rob Jetten aan de Tweede Kamer.

42 minuten geleden
Lading cocaïne ontdekt in container met rum van Trinidad

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 267 kilo cocaïne ontdekt in een container met een lading rum. De drugs waren verdeeld over vijftien sporttassen. Ze werden ontdekt tijdens een controle. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de cocaïne een straatwaarde van ruim 20 miljoen euro.

58 minuten geleden
Hoogbejaarde ontkent doodsteken 84-jarige echtgenote

AMSTERDAM (ANP) - De 90-jarige Jan van B., verdacht van het doodsteken van zijn 84-jarige vrouw, heeft donderdag voor de rechtbank in Amsterdam ontkend dat hij bij haar dood is betrokken. Volgens Van B. heeft de vrouw zichzelf van het leven beroofd.

1 uur geleden
Hoogste aantal asielzoekers in Ter Apel, dwangsom op 750.000 euro

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben 2355 asielzoekers de nacht doorgebracht. Dat is het hoogste aantal sinds de rechter het azc in januari een maximaal aantal slapers oplegde van 2000.

1 uur geleden
Pro-Palestijnse demonstranten onderbreken wederom Kamerdebat

DEN HAAG (ANP) - Wederom hebben pro-Palestijnse demonstranten een plenaire vergadering in de Tweede Kamer onderbroken. Vier demonstranten riepen vlak na aanvang van een debat over de parlementaire enquête over fraudebeleid leuzen als "Free, free Palestine" vanaf de publieke tribune en werden vervolgens door de beveiliging verwijderd. Ook in de centrale hal en voor de ingang van het parlementsgebouw waren demonstranten. Sommigen zwaaiden met Palestijnse vlaggen.

1 uur geleden
Autoriteit nog iets somberder over natuur Veluwe dan provincie

UTRECHT (ANP) - De natuur op de Veluwe "lijdt zwaar" onder verdroging, verzuring en veel te hoge stikstofconcentraties, schetst de Ecologische Autoriteit (EA) in een kritisch rapport. Het grootste natuurgebied van het vastland is er volgens de autoriteit in een aantal opzichten nog slechter aan toe dan de provincie Gelderland eerder had vastgesteld.

2 uur geleden
Raad van State vraagt Europees hof om uitleg over derdelanders

DEN HAAG (ANP) - Ook de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, vraagt het Hof van Justitie van de Europese Unie wat de afspraken over derdelanders zijn. De Raad van State wil weten wanneer de bescherming van derdelanders eindigt en sluit zich daarom aan bij vragen die de rechtbank in Amsterdam aan de Europese rechters had gesteld.

2 uur geleden