Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte bezweert: relatie met Kaag is goed

Rutte bezweert: relatie met Kaag is goed

DEN HAAG (ANP) - De relatie tussen VVD-leider Mark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag is "goed", zegt Rutte zelf. De voorman van de liberalen ging woensdagochtend langs bij informateur Johan Remkes die, mede namens VVD en D66, op zoek gaat naar een minderheidscoalitie.

Hoewel de VVD en D66 als winnaars van de verkiezingen het voortouw moeten nemen in de formatie, wordt vooral veel gesproken over de vermeende slechte onderlinge verhoudingen tussen de partijleiders. Die zijn er niet beter op geworden nadat Kaag in een lezing flink had uitgehaald naar Rutte en diens "regelen en ritselen zonder visie".

Volgens Rutte gaat het goed tussen de twee partijleiders. "We hebben intensieve samenwerking, op het terrein van Afghanistan en andere onderwerpen." Later op woensdag zitten Kaag en Rutte samen in het ministersvak in de Tweede Kamer voor een debat over de situatie in Afghanistan.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

2stroke4me 1 week geleden
Kunnen die twee niet eens een functie elders krijgen? Het liefst zo ver mogelijk van een bestuursfunctie.
Louis53 1 week geleden
Hij heeft niet veel anders gedaan dan bedrogen en gelogen en nu beweert hij weer dat zijn relatie met Kaag goed is?? Wansmakelijk en misselijkmakend, hij is nog dommer en gevoellozer dan gedacht
Wind 1 week geleden
Zijn kokker wordt steeds langer,ook van d andere miskleun.

Meer uit Politiek

Remkes wil volgende week 'conclusies trekken' in kabinetsformatie

DEN HAAG (ANP) - Informateur Johan Remkes wil in de loop van volgende week "conclusies trekken" over de mogelijkheden om tot een minderheidskabinet te komen. Hij schrijft dat in een uitnodiging aan de fractieleiders van VVD, D66 en CDA, met wie hij maandagochtend weer om de tafel gaat.

1 dag geleden
Hoekstra over akkoord begroting: so far, so good

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider en minister van Financiën Wopke Hoekstra is "heel blij" dat de partijen van de voormalige regeringscoalitie nog hebben kunnen sleutelen aan de kabinetsplannen voor volgend jaar. Het stemt ook positief over samenwerking tussen partijen, laat de demissionaire bewindsman doorschemeren. "Het is gelukt, en het kon breed op steun rekenen. Dus wat dat betreft: so far so good."

1 dag geleden
Minister: plannen voor afschaffen leenstelsel liggen al klaar

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven heeft al verschillende plannen klaarliggen om het sociaal leenstelsel voor studenten af te schaffen. Het is aan een nieuw kabinet om daar een keuze uit te maken, nu een brede Kamermeerderheid van het stelsel af wil, zegt de D66-bewindsvrouw.

1 dag geleden
Ollongren: verlagen verhuurderheffing belangrijke eerste stap

DEN HAAG (ANP) - Dat de Tweede Kamer heeft besloten dat de verhuurderheffing omlaag gaat en corporaties het geld moeten gebruiken voor nieuwbouw, is volgens woonminister Kajsa Ollongren "goed nieuws" en "een belangrijke stap". De demissionaire bewindsvrouw vindt dat de taks er uiteindelijk helemaal af moet, maar de aanpassingen aan de begroting van volgend jaar zijn al "een belangrijk signaal".

1 dag geleden
Premier Rutte naar New York om Verenigde Naties toe te spreken

DEN HAAG (ANP) - Vlak na het begrotingsdebat in de Tweede Kamer is premier Mark Rutte op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Rutte miste alleen de stemmingen over de moties die de partijen hadden ingediend en die na middernacht begonnen.

1 dag geleden
Studenten: Tweede Kamer deelt genadeklap uit aan leenstelsel

UTRECHT (ANP) - Aangenomen moties tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen over afschaffing van het leenstelsel en herinvoering van de basisbeurs zijn bij het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) met gejuich ontvangen. "Het is fantastisch nieuws dat een ruimschootse meerderheid van de Kamer zich definitief heeft uitgesproken tegen het leenstelsel. Een volgend kabinet kan dankzij deze moties simpelweg niet meer om de invoering van een nieuw studiefinancieringsstelsel heen: dit is de genadeklap voor het leenstelsel", zegt voorzitter Lisanne de Roos van ISO. De moties zijn "een reden tot groot feest voor studerend Nederland", aldus De Roos.

1 dag geleden
Vrijwel hele Kamer achter wijziging 2 miljard in rijksbegroting

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft in grote meerderheid ingestemd met een aanpassing van de rijksbegroting van 2022 van 2 miljard euro. Alleen BIJ1 stemde tegen.

1 dag geleden