Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte bezweert: relatie met Kaag is goed

Rutte bezweert: relatie met Kaag is goed

DEN HAAG (ANP) - De relatie tussen VVD-leider Mark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag is "goed", zegt Rutte zelf. De voorman van de liberalen ging woensdagochtend langs bij informateur Johan Remkes die, mede namens VVD en D66, op zoek gaat naar een minderheidscoalitie.

Hoewel de VVD en D66 als winnaars van de verkiezingen het voortouw moeten nemen in de formatie, wordt vooral veel gesproken over de vermeende slechte onderlinge verhoudingen tussen de partijleiders. Die zijn er niet beter op geworden nadat Kaag in een lezing flink had uitgehaald naar Rutte en diens "regelen en ritselen zonder visie".

Volgens Rutte gaat het goed tussen de twee partijleiders. "We hebben intensieve samenwerking, op het terrein van Afghanistan en andere onderwerpen." Later op woensdag zitten Kaag en Rutte samen in het ministersvak in de Tweede Kamer voor een debat over de situatie in Afghanistan.

Meer uit Politiek

Van Rijn leidt onderzoek misstanden binnen publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - Oud-minister Martin van Rijn is de voorzitter van het onafhankelijke onderzoek dat wordt gedaan naar de werkcultuur bij de publieke omroep. Dat heeft de NPO maandag bekendgemaakt.

2 uur geleden
VVD wil openheid NPO over uitgaven aan radio- en tv-programma's

DEN HAAG (ANP) - De VVD vindt dat de publieke omroep (NPO) te geheimzinnig doet over de kosten van tv-programma's en wil daarom dat het kabinet ervoor zorgt dat er een transparantieregister komt. Hierin moet per radio- of tv-programma worden vermeld hoeveel geld wordt uitgegeven en waaraan precies. De liberale partij wil dat hierdoor ook meer helderheid wordt verschaft over de topsalarissen van presentatoren.

6 uur geleden
Burgemeesters praten verder over spreidingswet en opvangplekken

ARNHEM (ANP) - De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad praten maandagavond verder met staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) over de spreidingswet die naar de Tweede Kamer is gestuurd. De burgemeesters betwijfelen of de wet, die met grote moeite tot stand is gekomen, wel effectief zal zijn. Het proces om asielzoekers eerlijk over gemeenten te verdelen is te complex, vinden zij. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat ook.

7 uur geleden
Kamer debatteert over werkcultuur media na onthullingen DWDD

DEN HAAG (ANP) - Kamerleden willen tijdens het mediadebat maandag de soms onveilige werksfeer in de media ter discussie stellen nu die zo aan het oppervlak is gekomen na onthullingen over DWDD. In publicaties van de Volkskrant op basis van tientallen gesprekken ontstaat het beeld van een angstcultuur bij deze zeer succesvolle voormalige talkshow. Dat is aanleiding voor parlementariërs om in het debat met staatssecretaris Gunay Uslu (Media) de arbeidsomstandigheden en vaak onzekere contracten in de media ter discussie te stellen.

8 uur geleden
D66: mensen binnen 3 jaar verlossen van problematische schulden

DEN HAAG (ANP) - Mensen met problematische schulden moeten binnen drie jaar verlost zijn van hun schulden. Dat plan dient D66 dinsdag in bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De partij wil daarmee voorkomen "dat mensen jarenlang in de wachtstand staan en zonder toekomstperspectief aan het overleven zijn".

10 uur geleden
Yeşilgöz over 'relschoppers' rond duel Marokko: schaam jullie

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz vindt dat de "relschoppers" die zondag zorgden voor ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK van Qatar zich moeten schamen. "Relschoppers, echt, schaam jullie", aldus de minister. "Daders moeten vervolgd worden voor dit abjecte, misdadige gedrag."

12 uur geleden
COC: minister Helder moet zich in Qatar duidelijk laat horen

DOHA (ANP) - COC Nederland, de landelijke lhbti-belangenorganisatie, rekent erop dat minister Conny Helder zich dinsdag in Qatar duidelijk laat horen. "Bijvoorbeeld door het dragen van een OneLove-band", zegt een woordvoerder.

18 uur geleden