Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte: besmettingscijfers gaan niet de goede kant op

Rutte: besmettingscijfers gaan niet de goede kant op

DEN HAAG (ANP) - De besmettingscijfers gaan niet de goede kant op, aldus minister-president Mark Rutte vrijdag na de ministerraad. De afgelopen dagen nam het aantal gevallen weer toe. Er werden vrijdag bijna 6000 besmettingen gemeld, het hoogste aantal in een week.

Rutte zei dat er pas medio december mogelijk wat coronamaatregelen kunnen worden versoepeld. Daar moet op 8 december meer duidelijkheid over komen. Maar "dan moeten die cijfers overigens wel echt lager zijn dan ze vandaag zijn, want die gaan nu niet de goede kant op".

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 4 maanden geleden
test de vaccins maar op de regering. kijken wat de bijwerkingen zijn.
bung 86 4 maanden geleden
oplopende besmettingen? maak je borst maar nat markje--na de feestdagen krijg je een explosie van besmettingen omdat je te laf bent en uit angst voor verlies van stemmen om echt in te grijpen. alles dicht tot na de feestdagen en de boetes verhogen.
Bert Kaiser 4 maanden geleden
dus, stoppen met dat heilig verklaarde kerst "feest" we kunnen best een jaartje zonder
AH van M 4 maanden geleden
Beste Mark: Over die cijfers, ik lees we een vaccin nodig hebben om antistoffen op te bouwen en als samenleving weerstand op te bouwen ?! Vandaag las ik dat mensen in Amsterdam massaal al antistoffen in hun bloed hebben en ook door heel NL heen. Dus waarom moeten wij een niet te vertrouwen vaccin gaan nemen terwijl je bij voorbaat al antistoffen gaat opbouwen als mens dus vanzelf weerbaar word.. Het vaccin is ook maar voor tijdelijk werkzaam dus als mens spuit je iets in je bloed wat maar tijdelijk werkt en ook nog eens niet lang bestaat ( dus ook niet gegarandeerd veilig is )

Meer uit Politiek

Hamer (SER): we kunnen niet wachten op herstelplan kabinet

DEN HAAG (ANP) - De valse start van de kabinetsformatie mag niet betekenen dat het nog lang duurt voordat er een herstelplan ligt voor de economie. Dat zei de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Mariëtte Hamer voor haar bezoek aan informateur Herman Tjeenk Willink. "We kunnen ons niet permitteren om te wachten", aldus Hamer. "Er moet nu echt een herstelplan komen."

2 uur geleden
D66: intern onderzoek na meldingen van ongewenst gedrag Kamerlid

DEN HAAG (ANP) - D66 laat een intern onderzoeksteam kijken naar de meldingen die de partij heeft gekregen van mogelijk ongewenst en grensoverschrijdend gedrag van het nieuwe Tweede Kamerlid Sidney Smeets. Dat zegt de partijvoorzitter Anne-Marie Spierings, nadat deze week jonge twitteraars aan de bel trokken over berichten van Smeets.

3 uur geleden
De Jonge gaat effecten uitstel tweede prik verder onderzoeken

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil verder uitzoeken wat het oplevert als de tweede prik van Pfizer en Moderna uitgesteld wordt. Nu zitten er nog respectievelijk zes en vier weken tussen de eerste en tweede prik van deze vaccins, maar de Gezondheidsraad adviseerde dat dit mogelijk ook naar twaalf weken kan. Dan zouden al eerder mensen hun eerste prik kunnen krijgen.

11 uur geleden
Van Ark: dilemma hoe zorgbonus verdeeld moet worden

DEN HAAG (ANP) - Het is "een dilemma" hoe hoog de zorgbonus wordt en wie hem moet ontvangen, schrijft demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg) in een brief aan de Tweede Kamer. Of de bonus wordt 500 euro netto voor zorgmedewerkers die veel werken met corona en veel ziekteverzuim daardoor hebben, of alle zorgmedewerkers krijgen een bonus. In dat laatste geval gaat het om een bedrag tussen de 200 en 240 euro, schat Van Ark in.

12 uur geleden
Tweede proefvakantie gaat begin mei naar Gran Canaria

DEN HAAG (ANP) - Begin mei gaat er een tweede groep Nederlanders naar het buitenland voor een proefvakantie. Ze gaan naar Gran Canaria, en krijgen meer vrijheden dan de groep die nu voor de eerste testreis op Rhodos zit. Ze mogen namelijk wel hun hotel uit.

12 uur geleden
Eerdere vaccinatie voor deel GGZ, ambassademedewerkers en ME

DEN HAAG (ANP) - In de vaccinatiestrategie krijgen enkele groepen sneller een prik. Het gaat onder meer om ongeveer 13.000 personen die beschermd wonen in de GGZ, 2200 GGZ-patiënten in "kleinschalige wooninitiatieven", leden van de Mobiele Eenheid en medewerkers van ambassades en Consulaten-Generaal. Van die laatste groep krijgen ook familieleden eerder een vaccin.

14 uur geleden
Informateur spreekt met voorzitter SER en economische ministers

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink spreekt later deze week met voorzitter Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad, het overlegorgaan van overheid, vakbonden en werkgevers. Ook ontvangt hij de drie ministers die in het demissionaire kabinet over economische kwesties gaan.

19 uur geleden