Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte begrijpt dat beleid ingrijpend is en boer perspectief mist

Rutte begrijpt dat beleid ingrijpend is en boer perspectief mist

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte begrijpt dat het stikstofbeleid "ingrijpend" is voor veel boeren en dat ze liever meer concrete perspectiefplannen hadden gezien, zei hij tijdens een korte persconferentie. "Ik snap dat boeren ongelooflijk geschrokken zijn", zei Rutte, die tegelijk benadrukte dat de besluiten over stikstof "wel noodzakelijk zijn".

De kritiek op te weinig perspectief kwam ook uitgebreid aan bod tijdens het Kamerdebat over de stikstofplannen, aldus Rutte. "Maar dat is wel ingewikkeld", zei de minister-president. Concrete regelingen voor boeren die blijven en groener willen boeren, zijn ook afhankelijk van de stikstofplannen. Deze worden de komende tijd per gebied ingevuld. Bovendien wil het kabinet hierover goed overleggen met boerenorganisaties zelf.

Die gesprekken zijn volgens Rutte intensief gaande "om ervoor te zorgen dat we dat uit kunnen voeren op een manier die zoveel mogelijk rekening houdt ook met die zorgen". Volgens hem mogen mensen feiten ontkennen "maar het is niet verstandig". Want een feit is volgens de premier "dat de bodem verzuurt en dat dit op lange termijn ook gevolgen heeft voor de agrarische sector. "Feit is ook dat als we nu dingen niet doen, het ertoe leidt dat door rechterlijke uitspraken geen wegen worden aangelegd en er geen woningbouw kan plaatsvinden. En uiteindelijk het land op slot komt te staan."

Meer uit Binnenland

CKM wil hardere aanpak klanten minderjarige prostituees

DEN HAAG (ANP) - Klanten die moedwillig seks hebben met (minderjarige) slachtoffers van mensenhandel moeten harder aangepakt worden. Ook dient deze groep beter in beeld te worden gebracht. Daarvoor pleit het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) in het rapport 'Onzichtbare slachtoffers van mensenhandel in 2022'.

21 minuten geleden
Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

4 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

4 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

8 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

12 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

12 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

13 uur geleden