Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte: animo voor volgende sancties tegen Rusland niet bekoeld

Rutte: animo voor volgende sancties tegen Rusland niet bekoeld

BRUSSEL (ANP) - Nederland blijft ook na het moeizame akkoord over nieuwe EU-sancties tegen Rusland aandringen op nog extra strafmaatregelen. Ook al waarschuwen andere EU-landen dat het voorlopig uit moet zijn met het aanpakken van de import van Russische fossiele brandstoffen. "De animo is niet bekoeld", verzekert premier Mark Rutte.

Na vijf razendsnel door de EU-landen goedgekeurde sanctiepakketten stuitte het zesde, dat een boycot van Russische aardolie bevatte, op taai verzet met een uiteindelijk verwaterde uitkomst. Onder anderen de Belgische premier heeft na de zware onderhandelingen voorlopig zijn bekomst van energiesancties. Het beperken van de import van Russisch aardgas, dat de EU nog veel meer pijn zou doen dan die van aardolie, lijkt ver weg.

Maar Rutte ziet nog genoeg mogelijkheden om het Kremlin pijn te doen in de hoop het tot inkeer te brengen. "We hebben echt nog wel wat dingen in de mouw zitten. Meer van hetzelfde kan", zoals het aanpakken van banken, handel en verkeer en persoonlijke sancties voor mensen dicht bij het Kremlin. "Er zijn ook nog terreinen die we nog niet hebben betrokken waar je mee kunt starten. En daarnaast kun je verder kijken wat nog mogelijk is op het gebied van fossiele brandstoffen."

Meer uit Binnenland

Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

2 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

3 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

3 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

4 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

5 uur geleden
Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

5 uur geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

5 uur geleden