Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte aangekomen op klimaattop in Glasgow

Rutte aangekomen op klimaattop in Glasgow

GLASGOW (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte is maandagochtend aangekomen in het conferentiecentrum in Glasgow waar de VN-klimaattop wordt gehouden. Rutte werd welkom geheten door de Britse premier Boris Johnson en VN-chef António Guterres. Hij blijft één dag in de Schotse stad. Op zijn programma staan ontmoetingen met diverse andere regeringsleiders, onder wie de Australische premier Scott Morrison.

Rutte wil op de top "actie en implementatie" zien, zei hij bij aankomst. Samen met de Nederlandse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, Karel van Oosterom, wandelde hij naar het paviljoen van de Benelux-landen. Daar begroette hij medewerkers en delegatieleden, onder wie delegatieleider Bastiaan Hassing en klimaatgezant Jaime de Bourbon de Parme.

Na het officiële deel van de top heeft Rutte een diner waar hij in gesprek zal gaan met Nederlandse jongeren. Zij vertelden vooraf dat ze hem willen vertellen dat de Nederlandse inzet om klimaatverandering tegen te gaan tot nog toe onvoldoende is. "De ambities zijn nog te laag om de opwarming te beperken tot 1,5 graad", zei jongerenvertegenwoordiger Aoife Fleming daarover.

De premier toonde zich vooraf optimistisch, mede door de gesprekken die hij afgelopen weekend met andere leiders over het klimaat voerde tijdens de G20-top in Rome. Die verliepen "veel positiever" dan hij had gedacht, zei hij eerder.

Meer uit Binnenland

Medewerkers mediasector doen vanaf maart cursus respectvol gedrag

HILVERSUM (ANP) - Een onlinecursus over respectvol samenwerken is vanaf deze maand beschikbaar voor medewerkers van de bedrijven die zich hebben aangesloten bij het Mediapact Respectvol Samenwerken. De cursus moet bijdragen aan een "gedeelde norm" als het gaat om respectvol gedrag, aldus een woordvoerder van het samenwerkingsverband. Het is de bedoeling dat alle medewerkers in de mediasector, ongeacht contractvorm, de cursus voor eind juni voltooien. Het gaat volgens het Mediapact om duizenden mensen.

22 minuten geleden
Persoon zwaargewond door schietpartij in woning Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Een persoon is zondagavond gewond geraakt door een schietincident in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden in Schiedam en Maassluis.

9 uur geleden
Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

12 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

14 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

16 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

16 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

19 uur geleden