Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rustiger in natuurgebieden dan zaterdag

Rustiger in natuurgebieden dan zaterdag

DEN HAAG (ANP) - Het was zondag aan de stranden opvallend rustig. De koude, gure wind speelde vast een rol, maar de Nederlanders hebben ook de oproep ter harte genomen zich te houden aan de richtlijnen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

"Het is rustig. De mensen houden zich echt aan de regels en lijken er van doordrongen te zijn dat het beter is thuis te blijven. Het beeld is heel anders dan vorige week", zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Vorige week werd de aansporing om stranden te mijden massaal genegeerd. Dat kwam vooral door het fraaie voorjaarsweer. De gemeenten Noordwijk en Zandvoort zagen zich genoodzaakt de wegen naar de stranden af te sluiten en de parkeerterreinen dicht te gooien.

Stranden

Zandvoort handhaafde die maatregelen dit weekeinde, maar Noordwijk had de boel weer opengegooid. Een woordvoerder van de Zuid-Hollandse kustplaats kon melden dat het "zeer rustig was" op de boulevard en de stranden. "Onze handhavers hebben gemonitord en telden op het strand vijftig tot zestig mensen en keurig verspreid. Ook op de boulevard was het rustig en bij de Langevelderslag stonden elf auto's, dat zijn er niet veel", lichtte hij toe.

Ook hij constateerde dat de mensen zich veel beter aan de richtlijnen houden. "De oproep heeft gewerkt. Het was hier de hele dag zonnig en het was ondanks die koude wind best lekker buiten. Het beeld is dat veel mensen de benen hebben gestrekt, maar dat dichtbij huis hebben gedaan."

Ook op stranden die deel uitmaken van een andere veiligheidsregio, zoals in Zeeland en Voorne-Putten, was het zondag overzichtelijk.

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

5 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

6 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

6 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

6 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

6 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

7 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

7 uur geleden