Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rustiger beursklimaat drukt resultaat flitshandelaar Flow Traders

Rustiger beursklimaat drukt resultaat flitshandelaar Flow Traders

AMSTERDAM (ANP) - Het was in het tweede kwartaal weer een stuk rustiger op de aandelenbeurzen, en dat raakte beursintermediair Flow Traders. De opbrengsten van de 'flitshandelaar' zakten met ongeveer een derde en de winst halveerde ruimschoots ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Eerder was de Nederlandse onderneming nog een grote profiteur van de beurschaos in onstuimige fasen van de coronacrisis.

De handelsomzet van Flow Traders bedroeg afgelopen periode ruim 94 miljoen euro, tegen dik 142 miljoen euro een kwartaal eerder. Onder de streep hield de onderneming een kleine 29 miljoen euro over. In het eerste kwartaal van dit jaar werd nog een winst behaald van bijna 62 miljoen euro.

Flow Traders zorgt bij de handel op de aandelenbeurzen voor de vraag- en aanbodprijzen en strijkt het tussenliggende verschil als inkomsten op. Daardoor maakt het voor de verdiensten van het bedrijf niet uit of de beurskoersen hard omhoog of omlaag gaan. In het eerste kwartaal van dit jaar zorgden onder meer de gekte rond aandelen die favoriet waren onder leden van forumsite Reddit voor een stormachtig koersverloop op de beurzen. Daarnaast braken beursgraadmeters record na record omdat beleggers optimistisch zijn over het economisch herstel van de coronacrisis.

Maar in het tweede kwartaal 'normaliseerde' de situatie op de financiële markten. Ondanks de lagere resultaten ziet topman Dennis Dijkstra wel dat er ook sprake is van structurele groei. Hij wijst op de groei op het gebied van trackers (ETP's), waarmee beleggers passief kunnen handelen. Flow Traders probeert ook uit te breiden op de cryptomarkt. Het bedrijf hoopt te profiteren van de toegenomen handel in digitale munten als de bitcoin.

Meer uit Financieel

Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

27 minuten geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

1 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

1 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

2 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

2 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

2 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

3 uur geleden