Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rustige zaterdagavond in Renesse, ondanks dreiging vechtpartij

Rustige zaterdagavond in Renesse, ondanks dreiging vechtpartij

RENESSE (ANP) - In Renesse is het zaterdagavond rustig gebleven, zegt een woordvoerder van de politie. De Zeeuwse plaats was aangewezen als veiligheidsrisicogebied omdat twee groepen mensen mogelijk de confrontatie met elkaar zouden aangaan.

Een groep uit Dordrecht zou mogelijk onderweg zijn om op de vuist te gaan met een groep in Renesse. Een vechtpartij tussen de twee groepen een week eerder was aanleiding om alert te zijn, legt een woordvoerder uit.

Maar de Dordtenaren zijn niet gekomen. In Renesse ontstond zaterdagavond wel een andere groep met "mensen uit Zeeland", maar nadat zij gesommeerd werden te vertrekken deden ze dat ook. Niet zeker is overigens of die groep heibel zocht, aldus de politiewoordvoerder.

Renesse is sinds zondagochtend 07.00 uur geen veiligheidsrisicogebied meer. Maar als de driehoek van burgemeester, officier van justitie en de politie zondagavond menen dat het weer nodig is, kan de maatregel opnieuw worden afgekondigd. In een veiligheidsrisicogebied mag de politie bijvoorbeeld preventief fouilleren om te controleren of mensen wapens bij zich dragen.

Meer uit Binnenland

Kampen lost het eerste carbidschot van 2023

KAMPEN (ANP) - Kampen lost vrijdagmiddag het eerste carbidschot van 2023. Aan het einde van het eerste nationale Carbidcongres wordt op het plein voor het stadhuis van de Overijsselse plaats een demonstratie gegeven van melkbusschieten, zoals het carbidschieten in Kampen heet. Knallen met carbid is met name in het noorden en oosten van het land een vaste traditie op oudjaarsdag.

32 minuten geleden
Hoger beroep liquidatieproces Eris van start

SCHIPHOL (ANP) - In het omvangrijke liquidatieproces Eris, rond leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh, begint vrijdag de inhoudelijke behandeling in hoger beroep. De strafzaak gaat over vijf moorden en meerdere pogingen daartoe. Er staan negentien verdachten terecht, van wie er vier eerder door de rechtbank zijn veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen.

35 minuten geleden
Rechter beslist over strengere controles op visserij

UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht beslist vrijdag of de overheid strengere controles op de Nederlandse visserij moet uitvoeren. De zaak is aangespannen door een groep kleinschalige vissers en milieuorganisatie ClientEarth. Zij vinden dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tekortschiet in het controleren van de hoeveelheden vis die aan land worden gebracht.

39 minuten geleden
Kiesraad stelt uitslag van Kamerverkiezingen vast

DEN HAAG (ANP) - De Kiesraad stelt vrijdag officieel de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van vorige week vast. Alle gemeenten hebben de stemmen geteld en de uitkomsten doorgegeven, en in tientallen gemeenten zijn de afgelopen dagen hertellingen geweest.

58 minuten geleden
Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

HILVERSUM (ANP) - Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

1 uur geleden
Paard dood door aanrijding trein en trailer in Boxtel

BOXTEL (ANP) - Een paardentrailer is donderdagavond op een spoorwegovergang in Boxtel door een trein geraakt. Daardoor is een van de twee paarden in de trailer om het leven gekomen. De bestuurder van de auto voor de trailer raakte zwaargewond, maakte de politie bekend.

5 uur geleden
Goes wil Cees van den Bos van Urk als burgemeester

GOES (ANP) - De gemeenteraad van Goes wil Cees van den Bos (43) als nieuwe burgemeester. De raad heeft Van den Bos, die nu nog burgervader van Urk is, donderdag voorgedragen. Het is de bedoeling dat hij per 1 februari 2024 wordt benoemd, meldt de gemeente Goes.

7 uur geleden