Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rustige spits op Utrecht Centraal door staking NS-medewerkers

Rustige spits op Utrecht Centraal door staking NS-medewerkers

UTRECHT (ANP) - De ochtendspits is dinsdag rustig verlopen op Utrecht Centraal door de vierde stakingsdag van de NS-medewerkers. Enkele tientallen mensen bevonden zich op het station. De meeste mensen liepen erdoorheen op weg naar de bushaltes. "Ik heb de indruk dat veel reizigers op de hoogte zijn van de staking", aldus een woordvoerder van NS.

Op de bankjes op Utrecht Centraal wachtten mensen tot hun bus ging. "Normaal pak ik de trein", aldus een van de reizigers. "Nu moet ik een half uur langer reizen." Hij had wel begrip voor de staking. "Maar ik ga liever met de trein naar mijn werk."

Af en toe keek iemand verbaasd naar het scherm met de vertrektijden van treinen, waarop dinsdag vooral 'rijdt niet' of 'cancelled' te lezen is. Op de perrons van het normaal drukke station was bijna niemand te bekennen. Langs de perrons stonden wat lege treinen stil.

Estafettestaking

Als gevolg van de estafettestaking die dinsdag in Midden-Nederland wordt uitgevoerd rijden er geen treinen van de NS door Nederland, met uitzondering van het traject Amsterdam Centraal - Schiphol. De Eurostar en Thalys rijden ook, maar de overige internationale treinen rijden niet in Nederland. De NS riep maandag mensen al op hun reis dinsdag uit te stellen of vervangend vervoer te regelen.

Vorige week woensdag begon de estafettestaking in Noord-Nederland. Vrijdag was Zuid-Holland aan de beurt en maandag lag het treinverkeer plat in Noord-Holland. NS-personeel voert actie vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de spoorvervoerder en de vakbonden FNV, CNV en VVMC.

Meer uit Binnenland

Zeer grote brand bij bedrijf in Oosterwolde

OOSTERWOLDE (ANP) - Bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om de uitslaande brand te bestrijden, meldt een woordvoerder.

7 minuten geleden
Code oranje in Noord- en Zuid-Holland beëindigd

DEN HAAG (ANP) - Het KNMI heeft code oranje voor Noord- en Zuid-Holland wegens gladheid in de nacht van zaterdag op zondag om 00.28 uur opgeheven. Voor de rest van Nederland geldt nu code geel, aldus het weerinstituut.

2 uur geleden
Rode Kruis ingezet voor opvang asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is ingeschakeld om de opvang van asielzoekers in Ter Apel te ondersteunen. De hulporganisatie gaat basisvoorzieningen leveren op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), meldt de IND. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond.

6 uur geleden
Almelo kondigt noodbevel af om ongeregeldheden Heracles - Sparta

ALMELO (ANP) - Burgemeester Mirjam van 't Veld van Almelo heeft een noodbevel afgekondigd voor een deel van de stad in verband met onrusten rond de voetbalwedstrijd tussen Heracles en Sparta. Het noodbevel geldt vanaf 19.15 uur zaterdagavond tot 01.00 uur zondag, meldt de gemeente op X.

7 uur geleden
Aboutaleb op klimaattop: stop met eindeloos praten, aan de slag

DUBAI (ANP) - Regeringsleiders zouden wat minder "eindeloos" moeten praten over klimaatverandering, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam op de klimaattop in Dubai. In plaats daarvan is het tijd om aan de slag te gaan. Hij vindt dat steden daarin een belangrijke rol kunnen spelen.

9 uur geleden
Rijkswaterstaat: ga niet de weg op in Noord- en Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om zaterdagavond in Noord- en Zuid-Holland alleen de weg op te gaan als het echt niet anders kan. Het KNMI heeft voor de twee provincies code oranje afgegeven om grootschalige gladheid door ijzel. "Omdat de gladheid niet goed zichtbaar is, kan dit voor verraderlijke gladheid en dus gevaarlijke rijomstandigheden zorgen", aldus Rijkswaterstaat.

10 uur geleden
Schaatsen op natuurijs van korte duur, veel ijsbanen weer dicht

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere plekken in Nederland kon zaterdag op natuurijs worden geschaatst. In Winterswijk, Doorn en De Lier gingen de ijsbanen al vroeg in de ochtend open. Lang duurde de schaatspret niet, want de banen sloten rond het middaguur door de oplopende temperatuur. De kans dat er zondag geschaatst kan worden, is klein.

11 uur geleden