Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rustige opening op Wall Street

Rustige opening op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers trekken zich op aan bemoedigende berichten over het handelsoverleg tussen China en de VS. Wel blijft de kwestie Hongkong, waar de meningen van de economische grootmachten over uiteenlopen, een punt van zorg.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel een fractie lager op 28.056 punten. De brede S&P 500 stond eveneens iets lager op 3134 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg marginaal naar 8634 punten.

Volgens de Chinese overheid is een "consensus bereikt" over het beslechten van een aantal pijnpunten in het handelsconflict met de VS. Ondertussen heeft Peking de Amerikaanse ambassadeur in China gevraagd om zich uit te spreken tegen de Amerikaanse inmenging in de kwestie Hongkong waar protesten al maanden voor onrust zorgen.

Intel

Het Chinese Alibaba beleefde een prima debuut op de beurs in Hongkong waar het 2 procent won. De aandelen van de webwinkelreus in New York stonden in de vroege handel 0,4 procent lager.

Intel kwam amper van zijn plek. De chipreus zou de opties bekijken voor zijn connected home-divisie, waaronder een verkoop. Leverancier van software en systemen HP Enterprise verloor 6,7 procent na cijfers.

Meer uit Financieel

Afvalfonds: meer extra statiegeldmachines, niet alleen in supers

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bij supermarkten moeten komende jaren honderden extra statiegeldmachines komen, om ervoor te zorgen dat mensen meer plastic flessen gaan inleveren. Dat staat in een nieuw plan dat het Afvalfonds Verpakkingen heeft ingediend bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

4 uur geleden
Krant: ongeveer helft Duitse intercitytreinen arriveert te laat

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) heeft in november de slechtste punctualiteitscijfers in acht jaar neergezet met zijn langeafstandstreinen. Vorige maand arriveerde ongeveer de helft van de ICE's en normale intercity's van de onderneming te laat op bestemming, schrijft de Duitse krant Bild am Sonntag.

5 uur geleden
Beursweek in teken van banenrapport VS, bezoek China en top Dubai

AMSTERDAM (ANP) - In de nieuwe beursweek gaat de aandacht van beleggers vooral uit naar het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten. In de agenda staat ook een bezoek van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen aan China. De financiële markten zullen daarnaast met een schuin oog kijken naar de klimaattop in Dubai en de inmiddels weer in volle hevigheid voortwoedende oorlog in de Gazastrook.

5 uur geleden
Duitse kerstmarkten klagen over hoge kosten voor muziek

BERLIJN (ANP/DPA) - Veel exploitanten van kerstmarkten in Duitsland klagen over de buitensporige kosten voor muziek. Ze moeten namelijk voor de muziekrechten betalen bij het Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (GEMA). Die auteursrechtenorganisatie heeft zijn tarieven soms flink verhoogd omdat kerstmarkten eerder onjuiste gegevens doorspeelden om kosten te drukken.

10 uur geleden
Macron: toezeggingen voor handelsverdrag Mercosur niet voldoende

DUBAI (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en vier Zuid-Amerikaanse landen lijkt extra vertraging op te lopen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de toezeggingen op het gebied van milieu die Brussel heeft gekregen, namelijk niet voldoende. Daarmee boort hij recente hoop op een spoedig akkoord weer de grond in.

11 uur geleden
Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

1 dag geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

1 dag geleden