Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rustige eerste dag bij loket voor nieuwe loonsubsidie

Rustige eerste dag bij loket voor nieuwe loonsubsidie

DEN HAAG (ANP) - Het is de eerste dag redelijk rustig gebleven bij het loket voor de nieuwe loonsubsidieregeling voor werkgevers. Rond 16.00 uur meldde uitkeringsinstantie UWV dat 5520 bedrijven hadden aangeklopt voor een tegemoetkoming in de loonkosten.

Toen op 6 april de eerste NOW-regeling opende, kwamen op dag één al bijna 27.000 aanvragen binnen. Werkgevers kunnen, afhankelijk van hun omzetverlies, tot 90 procent van de loonkosten voor werknemers aanvragen. De nieuwe ronde loopt, met terugwerkende kracht, van begin juni tot eind september, en kent iets andere voorwaarden dan de eerste regeling.

Bedrijven die loonkostentegemoetkoming aanvragen, mogen volgens de nieuwe regeling bijvoorbeeld wel werknemers ontslaan om economische redenen zonder dat ze daarvoor extra beboet worden. Bij de eerste ronde moesten ze nog flink meer subsidie terugbetalen als bedrijven mensen op straat zetten. Het kabinet verwacht nu dat bedrijven zich voorbereiden op de nieuwe economische crisis. Ondernemers zullen in sommige gevallen moeten snijden in de kosten en daar horen ontslagen nu eenmaal bij, is de overweging.

Meeste bedrijven

Veruit de meeste bedrijven die in de eerste NOW-ronde bij de staat aanklopten voor loonsubsidie waren kleine bedrijven. Het geld vloeide vooral naar de hard geraakte horeca, die sinds vorige maand weer deels open mag, en de cateringsbranche, die kampt met de vele afgezegde evenementen.

Flexwerkers en oproep- en uitzendkrachten vallen in sommige gevallen net buiten de NOW-regeling. Als zij van geen andere steunmaatregel gebruik kunnen maken, komen ze in aanmerking voor de recent in het leven geroepen TOFA. Twee weken geleden opende dat loket, en inmiddels hebben 16.000 mensen de speciale inkomensondersteuning aangevraagd. Mensen die dat nog willen doen, hebben nog een week om de TOFA aan te vragen.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

2 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

3 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

4 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

5 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

7 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

14 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

17 uur geleden