Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rustig op recreatiegebieden na oproep thuis te blijven

Rustig op recreatiegebieden na oproep thuis te blijven

DEN HAAG (ANP) - Nederland lijkt vooralsnog volop gehoor te geven aan het dringende advies, in het kader van de coronamaatregelen, zo veel mogelijk thuis te blijven. Diverse regio's en betrokken instanties gaven zaterdag halverwege de dag aan dat het rustig was, ondanks het fraaie lenteweer.

Op diverse plekken zijn maatregelen genomen om publiek te weren. De gemeente Den Haag plaatste zaterdagochtend tientallen borden door de stad met de boodschap: 'Blijf thuis'. Het populaire Zandvoort sloot de toegangswegen af voor alle verkeer, behalve bestemmingsverkeer. "Het is rustig en wij verwachten dat het zo blijft", aldus een woordvoerster van de gemeente. Ook in de kustregio hoger in Noord-Holland, van Castricum tot aan Texel, is het tot dusver rustig gebleven, meldt de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Op grote plassen als Rhederlaag, Bussloo en de stranden bij meren op de Veluwe gaat het er volgens een woordvoerder ook rustig aan toe. "De mensen die er zijn houden zich aan de regels".

Geen problemen

Staatsbosbeheer ziet wel wat bezoekers in zijn gebieden, maar ook daar gaat het goed. "Mensen houden zich goed aan de regels", aldus een woordvoerder. "Er zijn geen problemen. We hopen dat dat zo blijft."

Natuurmonumenten beaamt dat, maar zegt dat er soms wielrenners en mountainbikers zijn die zich niet aan de regels houden, door bijvoorbeeld niet de voorgeschreven 1,5 meter afstand te bewaren. "Die worden daarop aangesproken", zegt een woordvoerster. Dat het nu beheersbaar en rustig is in de natuurgebieden is vooral geen oproep daar alsnog naartoe te komen, zegt zij. "Het is juist een oproep om thuis te blijven en de regels te volgen. We hopen morgen hetzelfde beeld te hebben en we hopen dat mensen vooral in hun eigen omgeving een rondje gaan lopen als ze toch naar buiten willen."

Meer uit Binnenland

Tweede Kamer wil op termijn af van adoptie kind uit buitenland

DEN HAAG (ANP) - Adoptie van kinderen uit het buitenland moet op termijn niet meer plaatsvinden, vindt de Tweede Kamer. Een voorstel van de SP hiertoe haalde dinsdag een meerderheid. De motie verzoekt het kabinet om met een nieuw plan te komen waarin de zogeheten interlandelijke adoptie "op zorgvuldige wijze" wordt afgebouwd.

1 uur geleden
Warmtenetsubsidie moet Gronings aardbevingsdorp van gas afhelpen

GRONINGEN/EEMSDELTA (ANP) - Met 2 miljoen euro subsidie van de provincie Groningen kan het 'aardbevingsdorp' Loppersum verdergaan met de aanleg van een warmtenet. De gemeente Eemsdelta, waar Loppersum onder valt, wil de voorziening in februari 2025 klaar hebben.

2 uur geleden
Ede zoekt nog plaatsen voor zo'n honderd Oekraïners uit Harskamp

EDE (ANP) - Ede zoekt nog plaatsen voor ongeveer honderd Oekraïners die nu op Legerplaats Harskamp in het gelijknamige dorp wonen. Defensie wil het militaire oefenterrein in juli zelf weer gaan gebruiken. Een deel van de gebouwen op de legerplaats is sinds 2022 in gebruik voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Er woonden sindsdien ruim vierhonderd mensen.

3 uur geleden
Ov drie grote steden zaterdag ook stil om mishandeling conducteur

DEN HAAG (ANP) - Stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder van RET. GVB zegt dat al het openbaar vervoer in de hoofdstad voor drie minuten wordt stilgezet.

3 uur geleden
Drie Nederlandse militairen gewond tijdens oefening in Duitsland

DEN HAAG (ANP) - Bij een botsing in Duitsland zijn drie Nederlandse militairen gewond geraakt. Ze moesten naar het ziekenhuis voor behandeling, meldt het ministerie van Defensie dinsdag. Twee andere militairen liepen bij het ongeval in Altmark blauwe plekken op.

4 uur geleden
Zeeland geeft subsidie voor bescherming tegen wolven

MIDDELBURG (ANP) - Zeeuwse eigenaren van landbouwhuisdieren kunnen tijdelijk een subsidie aanvragen voor het nemen van maatregelen om een wolvenaanval te voorkomen. De provincie Zeeland stelt daarvoor 95.000 euro beschikbaar.

5 uur geleden
Roosendaal werkt aan opvang voor 300 asielzoekers

ROOSENDAAL (ANP) - In de buurt van het Brabantse dorp Heerle moet een noodopvang voor ongeveer driehonderd asielzoekers verrijzen. Het is de bedoeling dat de locatie maximaal vier jaar in gebruik is.

5 uur geleden