Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rustig begin Wall Street in afwachting toespraak Fed-baas Powell

Rustig begin Wall Street in afwachting toespraak Fed-baas Powell

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag kort na de openingsbel weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan na de sterke opmars in de afgelopen dagen. Daarnaast wacht Wall Street op de toespraak van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. De Federal Reserve houdt zijn jaarlijkse bijeenkomst over het economische beleid in Jackson Hole en Powell zal mogelijk een update geven over de strijd tegen de hoge inflatie.

De Fed schroefde de rente tijdens de afgelopen twee beleidsvergaderingen met stevige stappen van 0,75 procentpunt op. Beleggers zijn benieuwd of de Fed de rente in de komende maanden mogelijk iets minder agressief gaat verhogen nadat de inflatie in juli voorzichtige tekenen van afkoeling liet zien. In september vergadert de Fed opnieuw over de rente. Voorbeurs bleek dat een favoriete maatstaf van de Fed voor de inflatie in juli is uitgekomen op 6,3 procent. Op maandbasis was sprake van een lichte daling. Daarnaast namen de bestedingen licht toe.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent hoger op 33.357 punten. De brede S&P 500 stond vlak op 4200 punten. Techgraadmeter Nasdaq verloor licht tot 12.632 punten, na de koerswinst van 1,7 procent een dag eerder.

Electronics Arts

Electronics Arts klom dik 5 procent na geruchten in de media dat webwinkelconcern Amazon een bod gaat uitbrengen op de ontwikkelaar van videogames. Eerder deden al geruchten de ronde dat Apple en Disney ook interesse zouden hebben in het bedrijf achter populaire games als FIFA en Apex Legends.

Gap steeg 3,3 procent. De kledingverkoper boekte afgelopen kwartaal een verrassende winst. Ook de verkopen namen sterker dan verwacht toe. Computermaker Dell zakte daarentegen 7,7 procent na tegenvallende resultaten.

T-Moblie US

T-Mobile US won 0,4 procent. De telecomprovider, eigendom van Deutsche Telekom, gaat in de VS samenwerken met SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk. Volgend jaar komt een nieuwe versie van Starlink, het satellietsysteem van SpaceX. Daarmee gaan de bedrijven draadloze verbindingen verzorgen in gebieden van de VS waar nu weinig bereik is.

De euro steeg qua waarde weer voorbij de dollar en noteerde op 1,0068 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 92,13 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 99,06 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Gelekt voorstel: open AI-modellen vrijgesteld van EU-wetgeving

BRUSSEL (ANP) - De aanstaande wetgeving van de Europese Unie voor de regulering van kunstmatige intelligentie bevat mogelijk uitzonderingen voor AI-modellen die voor iedereen beschikbaar zijn. In een gelekt concept voor een compromisvoorstel staat een uitzonderingspositie voor zogeheten opensourcemodellen voor AI, meldt persbureau Reuters.

16 minuten geleden
Poetin en Saudische kroonprins roepen op tot steunen OPEC-deal

RIYADH (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin en de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman dringen erop aan dat alle landen van oliekartel OPEC en bondgenoten zich aansluiten bij het recente akkoord over productieverlagingen. Dat hebben de twee leiders donderdag in een gemeenschappelijke verklaring naar buiten gebracht. Daarin staat ook dat zowel Rusland als Saudi-Arabië het erover eens zijn dat het belangrijk is om de samenwerking op het gebied van olie en gas te stimuleren.

54 minuten geleden
Pensioenfonds Detailhandel krijgt boete voor onjuiste informatie

AMSTERDAM (ANP) - Pensioenfonds Detailhandel moet een boete van 136.000 euro betalen omdat het fonds onjuiste informatie heeft gegeven aan mensen die pensioen opbouwen en te laat informatie heeft doorgegeven, meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee overtrad het fonds volgens de toezichthouder regels van de Pensioenwet.

1 uur geleden
Rapport: 100 miljard aan verzekerde schade door natuurrampen

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Natuurrampen hebben dit jaar naar schatting voor 100 miljard dollar (bijna 93 miljard euro) aan verzekerde schade veroorzaakt. Dat is minder dan vorig jaar, maar nog steeds een stuk meer dan gemiddeld. Dat meldt de herverzekeraar Swiss Re.

1 uur geleden
Minister vindt loonkloof onacceptabel en wil snel met wet komen

DEN HAAG (ANP) - Het is onacceptabel dat vrouwen in Nederland voor vergelijkbaar werk nog steeds minder verdienen dan mannen, zegt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken na onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de loonkloof. Om de loonkloof sneller te dichten werkt de bewindsvrouw aan wetgeving voor het snel invoeren van een Europese richtlijn voor meer loontransparantie, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

2 uur geleden
Facebookberichten voortaan standaard versleuteld

MENLO PARK (ANP) - Persoonlijke berichten op Facebook en de bijbehorende chatdienst Messenger zijn voortaan standaard versleuteld, waarmee ze alleen voor de verzender en ontvanger te lezen zijn. Moederbedrijf Meta zegt die stap te zetten om de berichtenfuncties op het socialemediaplatform veiliger te maken.

2 uur geleden
NS: vrijdag geen treinen naar Duitsland door spoorstaking

UTRECHT (ANP) - Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden vrijdag niet door een staking die donderdagavond begint op het Duitse spoor, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de nachttreinen naar Wenen en Zürich op donderdagavond vertrekken niet. De laatste intercity's naar Berlijn en ritten van de ICE International vallen donderdagavond laat ook uit.

2 uur geleden