Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax

ROTTERDAM (ANP) - Rond De Kuip in Rotterdam-Zuid is het zeer rustig na afloop van de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, die met 0-3 door de Amsterdammers werd gewonnen. Bij het stadion en in de omgeving is wel politie aanwezig, maar supporters zijn er niet.

De wedstrijd werd zonder publiek gespeeld. Vanwege de coronapandemie zijn de stoelen van alle voetbalstadions in het land vooralsnog leeg. Ook in de Rotterdamse binnenstad was zondagmiddag weinig te merken van de klassieker die verderop aan de gang was. In de winkelstraten en op terrassen was het druk, maar niet met voetbalfans. De wedstrijd viel er ook niet te volgen.

In aanloop naar de wedstrijd heeft de politie wel meerdere supportersgroepen tegengehouden die volgens de Rotterdamse locoburgemeester Bert Wijbenga uit waren op confrontaties. In Vlaardingen werden enkele tientallen voetbalsupporters ingesloten door de Mobiele Eenheid. Daarbij werden negen mensen aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. "Denk daarbij aan boksbeugels, een honkbalknuppel en illegaal vuurwerk. Dingen die je niet bij je hoeft te hebben als je een potje voetbal gaat kijken", aldus een politiewoordvoerder.

Vier aanhoudingen

Bij het stadion, waar het voor de wedstrijd stil was en een handjevol supporters liep, werden vier aanhoudingen verricht voor "zaken als belediging of illegaal vuurwerkbezit", zegt de woordvoerder. Grote incidenten bleven uit.

De klassieker is altijd gespannen, maar dit jaar al helemaal. Afgelopen week vonden explosies plaats bij cafés in Rotterdam die vaak door supporters van Feyenoord bezocht worden en daarna ook bij een Ajax-café in Amsterdam. De ME moest zaterdag ingrijpen bij het trainingscomplex van Feyenoord waar supporters de politie bekogelden met onder meer vuurwerk. Ook hing een politiestaking in de lucht, maar die ging niet door nadat het kabinet aan de politievakbonden had toegezegd verder te willen praten over een nieuwe cao.

Een crowdfundingactie voor een van de getroffen cafés, The Hide Away in Rotterdam, heeft inmiddels ruim 17.000 euro opgeleverd om de schade te herstellen.

Meer uit Binnenland

Kaag overweegt schuiven ontwikkelingsgeld om asielconstructie

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) zal tijdens de onderhandelingen over de begroting van volgend jaar "welwillend kijken" naar de mogelijkheid om geld naar voren te halen voor ontwikkelingssamenwerking. Dat budget wordt dit jaar flink geraakt: het wordt gebruikt om de kosten van het eerste jaar van de opvang van asielzoekers te betalen, en in deze tijd komen "uitzonderlijk" veel asielzoekers naar Nederland.

17 minuten geleden
Kabinet: sturen reddingsboten naar Oekraïne serieuze optie

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil Oekraïne hulp bieden na de verwoesting van de Kachovka-dam nabij Cherson. Het sturen van reddingsboten is een "serieuze optie", laat een woordvoerder van minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) weten.

25 minuten geleden
Twee medewerkers Schiphol opgepakt voor smokkel coke Zuid-Amerika

SCHIPHOL (ANP) - Twee mannen die werkzaam zijn bij een bedrijf op Schiphol zijn vorige week opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, meldt de marechaussee donderdag. Kort na de aanhouding zijn er pakketten cocaïne gevonden in een kluisje op de luchthaven.

39 minuten geleden
Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

50 minuten geleden
Kaag: coalitie werd het niet eens over grote miljardenbezuiniging

DEN HAAG (ANP) - Dat het even "puzzelen" is om de Voorjaarsnota te begrijpen, heeft er volgens minister Sigrid Kaag van Financiën mee te maken dat het kabinet heel veel "kleine keuzes" heeft gemaakt. Over "één big bang", een bezuiniging die in een klap "meteen 6 of 8 miljard" oplevert, werden de vier coalitiepartijen het nu eenmaal niet eens.

1 uur geleden
Tweede verdachte (33) opgepakt voor explosie Rockanje

HELLEVOETSLUIS (ANP) - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor een explosie in Rockanje in de nacht van 29 op 30 april. De man van 33 jaar uit Hellevoetsluis is woensdag aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid. Dinsdag is een 53-jarige man uit Hellevoetsluis opgepakt omdat hij mogelijk betrokken is bij de explosie. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

1 uur geleden
Deel belangrijk rapport over sociaal minimum komt pas later

DEN HAAG (ANP) - Een rapport over het bedrag dat huishoudens minimaal nodig hebben om rond te komen, komt later dan verwacht. Het lukt de commissie die zich over het sociale minimum buigt niet om voor 30 juni met alle aanbevelingen te komen. De resultaten van een deel van het onderzoek, naar de systematiek van het sociaal minimum, ligt er pas in september. Dat betekent ook dat het kabinet dit deel van het rapport niet kan gebruiken voor de onderhandelingen over de begroting van volgend jaar.

1 uur geleden