Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische voetbalbond beraadt zich over overstap naar Azië

Russische voetbalbond beraadt zich over overstap naar Azië

MOSKOU (ANP) - Het uitvoerend comité van de Russische voetbalbond FUR komt vrijdag bijeen om te praten over een mogelijk vertrek uit de Europese voetbalbond UEFA. De bond overweegt zich aan te sluiten bij de Aziatische voetbalbond AFC. Dat meldt het Russische persbureau TASS.

De reden voor een mogelijk vertrek uit de UEFA houdt verband met de sancties die de UEFA oplegde na de Russische inval in Oekraïne eind februari. Zo werd de Russische nationale ploeg geschorst voor deelname aan de play-offs voor het WK in Qatar en mag het land ook niet deelnemen aan de kwalificaties voor het EK van 2024.

Russische clubs mogen op Europees niveau voorlopig ook niet in actie komen. Door de sancties speelde het Russische elftal sinds de start van de oorlog nog maar drie vriendschappelijke wedstrijden. Dat deden ze tegen Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan.

Meer uit Voetbal

Ten Hag wijt nederlagen aan vele geblesseerde verdedigers

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United wijt de vele nederlagen van dit seizoen aan een gebrek aan verdedigers. In de thuiswedstrijd van zondag tegen Arsenal (0-1) miste de Nederlander in zijn defensie zes man, waardoor hij in die linie opnieuw een beroep moest doen op verdedigende middenvelder Casemiro.

1 uur geleden
Mbappé scoort, maar verliest wel bij afscheid van fans PSG

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé heeft zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Paris Saint-Germain opgeluisterd met een treffer, maar hij leed in het Parc des Princes wel een pijnlijke nederlaag met zijn ploeg. PSG, dat zich eind april al kroonde tot landskampioen, verloor met 3-1 van Toulouse.

10 uur geleden
Atalanta rekent met twee goals in drie minuten af met AS Roma

BERGAMO (ANP) - Atalanta staat door een zege op AS Roma nog steviger op de vijfde plaats in de Serie A, een plek die recht geeft op deelname aan de Champions League volgend seizoen. De ploeg won in het eigen stadion in Bergamo met 2-1. De Belg Charles De Ketelaere maakte beide goals van Atalanta in een tijdsbestek van drie minuten.

11 uur geleden
Volendam-speler Ould-Chikh geopereerd aan tumor in onderrug

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam-speler Bilal Ould-Chikh is succesvol geopereerd aan een goedaardige tumor in zijn onderrug, meldt hij via Instagram. "De tumor is volledig verwijderd. Voor nu focus ik mij op mijn herstel, zodat ik weer kan aansluiten in de voorbereiding van het nieuwe seizoen en in augustus zien jullie mij weer knallen op het veld", schrijft de aanvaller, die totdat hij eind maart uitviel een vaste waarde was bij de Volendammers.

11 uur geleden
Ongeslagen kampioen Leverkusen veel te sterk voor tiental Bochum

BOCHUM (ANP) - De Duitse kampioen Bayer Leverkusen heeft zijn recordreeks aan wedstrijden zonder nederlaag verder uitgebouwd met een overtuigende 5-0-zege op VfL Bochum. De ploeg van trainer Xabi Alonso verloor eind mei vorig jaar voor het laatst een officiële wedstrijd (3-0 tegen Bochum) en bleef zondag voor de vijftigste keer ongeslagen. Donderdag in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma kreeg Leverkusen het Europese record alleen in handen (Benfica bleef tussen december 1963 en februari 1965 48 duels zonder nederlaag).

11 uur geleden
Trainer Van Bommel blijft verliezen met Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Antwerp heeft drie dagen na de verloren bekerfinale tegen Union opnieuw een nederlaag in de play-offs om het kampioenschap geleden. Ondanks een treffer van de Nederlandse middenvelder Gyrano Kerk verloor de ploeg van trainer Mark van Bommel thuis met 2-1 van Cercle Brugge. Beide ploegen waren al kansloos voor de landstitel.

13 uur geleden
Juventus ontsnapt aan blamage tegen gedegradeerd Salernitana

TURIJN (ANP) - Juventus heeft ternauwernood een blamage voorkomen in de Italiaanse Serie A. De ploeg uit Turijn stond in eigen huis na negentig minuten voetballen met 1-0 achter tegen het al gedegradeerde Salernitana, maar wist er dankzij een goal in blessuretijd van Adrien Rabiot nog een gelijkspel uit te slepen (1-1).

13 uur geleden