Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische tegenhanger van Google onderhandelt met schuldeisers

Russische tegenhanger van Google onderhandelt met schuldeisers

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Het Russische technologiebedrijf Yandex heeft adviseurs in de arm genomen om onderhandelingen te begeleiden met schuldeisers. De onderneming, die ook wel bekend staat als het Russische antwoord op Google, vreest financiële problemen doordat de handel in zijn aandelen in New York is opgeschort.

Advieskantoor Alvarez & Marsal laat via een woordvoerder weten Yandex te helpen bij onderhandelingen met een groep obligatiehouders. Volgens ingewijden zou Yandex ook een advocatenkantoor hebben ingeschakeld voor de gesprekken.

Yandex waarschuwde kort na de Russische inval in Oekraïne dat het mogelijk zijn financiële verplichtingen niet kan nakomen. De beurzen in New York hebben de handel in aandelen van veel Russische bedrijven stilgelegd, waaronder die van Yandex. Dat geeft een groep obligatiehouders het recht om het volledige uitgeleende bedrag in één keer op te eisen. Het gaat om bijna 1,3 miljard dollar aan obligaties die kunnen worden omgezet in aandelen. Als Yandex het bedrag daadwerkelijk zou moeten overmaken levert dat betalingsproblemen op.

Yandex, dat een notering heeft aan de New York Stock Exchange, is naar eigen zeggen zelf geen doelwit van westerse sancties. Het bedrijf staat bekend om zijn zoekmachine. Daarnaast biedt het bedrijf internetdiensten aan voor online winkelen of het streamen van muziek.

Meer uit Financieel

Krant: Just Eat Takeaway schrapt 1700 banen VK, vooral bezorgers

LONDEN (ANP) - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway gaat 1700 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk, schrijft de Britse krant The Telegraph. Vooral maaltijdbezorgers bij de Britse dienst Just Eat worden getroffen, maar ook zo'n 170 kantoorbanen verdwijnen. De stap is onderdeel van een kostenbesparingsmaatregel van het Nederlands-Britse bedrijf.

23 minuten geleden
Staat: procedures voor krimpbesluit Schiphol waren niet nodig

HAARLEM (ANP) - Het verlagen van het aantal vluchten via Schiphol van 500.000 naar 460.000 is volgens de Staat noodzakelijk om de balans op de luchthaven en de omgeving te herstellen. Dat zei de landsadvocaat tijdens een kort geding in de rechtbank van Haarlem, waar verschillende luchtvaartmaatschappijen de door de Staat voorgenomen krimp van Schiphol aanvechten. Zij voeren aan dat de Staat niet de juiste procedures heeft doorlopen, maar volgens de landsadvocaat zijn die helemaal niet aan de orde.

1 uur geleden
Boeing maakt elektrische vliegtuigen zonder piloot

AMSTERDAM (ANP) - Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer dinsdag tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.

1 uur geleden
Brussel verdenkt energiedrankjesbedrijf van marktmanipulatie

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft onaangekondigde inspecties uitgevoerd bij een fabrikant van energiedrankjes. Het bedrijf, dat in meerdere EU-landen actief is, wordt verdacht van het manipuleren van de markt. Mogelijk heeft het misbruik gemaakt van een machtige positie op die markt of heeft het verboden prijsafspraken gemaakt met concurrenten, zegt de commissie.

1 uur geleden
Interpolis: 'grote zorgen' mkb'ers over stijgend ziekteverzuim

DEN HAAG (ANP) - Ruim 40 procent van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf maakt zich zorgen over het hoge verzuim binnen hun organisatie, meldt verzekeringsconcern Interpolis op basis van onderzoek. Bij een op de vijf mkb’ers is het aantal verzuimmeldingen toegenomen.

2 uur geleden
Een op acht kantoren hoeft niet te voldoen aan duurzaamheidsregel

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 12 procent van alle kantoren in Nederland is een monument dat niet hoeft te voldoen aan de duurzaamheidsregels. De eigenaren zijn niet verplicht om ervoor te zorgen dat de gebouwen een energielabel C of beter krijgen. Vastgoedadviseur Savills noemt die uitzondering ongewenst.

2 uur geleden
ING en ABN aan kop in hogere AEX, Ordina stijgt na overname

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak wist zich dinsdag verder te herstellen onder aanvoering van ING en ABN AMRO. De banken veerden verder op na de reddingsactie van de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse, die zondag werd overgenomen door concurrent UBS. Ordina behoorde eveneens tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. De ICT-dienstverlener heeft overeenstemming bereikt met zijn Franse branchegenoot Sopra Steria over een overname.

2 uur geleden