Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische strategiewijziging maakt olie en graan goedkoper

Russische strategiewijziging maakt olie en graan goedkoper

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - De aankondiging van Rusland dat het de aanval op de Oekraïense hoofdstad Kiev zal afschalen, zorgde dinsdag voor goedkopere olie. Ook graan en mais werden aanzienlijk goedkoper. Handelaren zien de stap, die volgens de Russische viceminister van Defensie Aleksandr Fomin bedoeld is om vertrouwen te kweken in de vredesonderhandelingen met Oekraïne, als een opmaat naar mogelijke vrede.

Daardoor zouden de risico's voor tekorten aan olie, maar ook andere producten flink afnemen. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging ruim 6 procent omlaag tot net onder de 100 dollar. Brentolie, de standaard voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, daalde ook meer dan 6 procent en kost nu net iets meer dan 105 dollar.

De prijs van Europees gas ging ook omlaag vanaf het moment van de uitspraken van Fomin. Met 106 euro per megawattuur ligt die nog wel iets hoger dan maandag, maar eerder op de dag schommelde de gasprijs rond de 112 euro.

De prijs voor mais ging op de beurs in Chicago tot 2,5 procent omlaag, naar de laagste prijs in bijna twee weken. Tarwe daalde haast 7 procent in prijs. Zowel Rusland als Oekraïne is een grote producent van tarwe.

Meer uit Financieel

Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

8 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

13 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

14 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

15 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

16 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

18 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

18 uur geleden