Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische ontwikkelaars kondigen alternatief voor Instagram aan

Russische ontwikkelaars kondigen alternatief voor Instagram aan

MOSKOU (ANP/RTR) - Een groep Russische softwareontwikkelaars heeft een Russisch sociaal netwerk gericht op foto's aangekondigd. De dienst, die Rossgram gaat heten, moet een vervanger worden voor Instagram. Dat Amerikaanse sociale netwerk is sinds vorige week verboden in Rusland nadat het door Moskou op een lijst van extremistische organisaties werd geplaatst.

De ontwikkelaars van Rossgram zeggen al voorbereid te zijn geweest op een mogelijk verbod op Instagram. Daarom kunnen ze hun alternatief zo snel online hebben. Ten opzichte van Instagram biedt Rossgram ook de mogelijkheid om via crowdfunding geld op te halen en kunnen gebruikers foto's plaatsen waarvoor betaald moet worden.

De afgelopen tijd zijn in Rusland verschillende alternatieven voor buitenlandse diensten en producten verschenen. Het land heeft in VKontakte al langer een rivaal voor Facebook, maar in november kwam Gazprom Media ook met Yappy dat een Russisch antwoord op TikTok moet zijn. Staatsbedrijf Rostec lanceerde bovendien een eigen smartphone.

Meer uit Financieel

Haagse veiling Russische wodkamerken levert 1,6 miljoen op

DEN HAAG (ANP) - De veiling van de Benelux-rechten van achttien Russische wodkamerken, waaronder Stolichnaya en Moskovskaya, in Den Haag heeft 1,6 miljoen euro opgeleverd. De merken zijn in handen van de voormalige meerderheidsaandeelhouders van het voormalige Russische olieconcern Yukos. Zij hebben beslag gelegd op de merkrechten in de Benelux als onderdeel van de ruim 50 miljard dollar aan schadevergoeding die Rusland moet betalen voor de onteigening van Yukos in 2003.

47 minuten geleden
Tesla mag volledig zelfrijdende auto's gaan testen in China

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft toestemming gekregen om zelfrijdende auto's te testen in de Chinese miljoenenstad Shanghai. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een bron die anoniem wil blijven.

1 uur geleden
Brussel niet bezorgd over onderzoek China naar dumping vlees

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie maakt zich "geen enkele zorgen" over het onderzoek dat China heeft aangekondigd naar te goedkoop Europees varkensvlees, verzekert zij. De commissie volgt het onderzoek op de voet en komt in actie als dat niet volgens de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) verloopt, zegt een woordvoerder.

2 uur geleden
Hoofdeconoom ECB: onrust op Franse beurzen geen reden voor paniek

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Er is geen reden voor paniek door de onrust op de Franse beurzen als gevolg van de politieke onzekerheid in het land, stelt hoofdeconoom Philip Lane van de Europese Centrale Bank (ECB) bij een bijeenkomst van persbureau Reuters. "Wat we zien is een markt die zichzelf opnieuw prijst."

3 uur geleden
AH neemt meer veiligheidsmaatregelen om toegenomen agressie

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn neemt meer veiligheidsmaatregelen omdat medewerkers steeds vaker last krijgen van agressie en overlast. Werknemers hoeven vanaf maandag bijvoorbeeld geen naamplaatje meer te dragen. Ook krijgen ze extra training over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en de situatie kunnen de-escaleren, bevestigt een woordvoerster na berichtgeving in het AD.

3 uur geleden
Parijs verliest kroon als grootste Europese beurs aan Londen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De recente politieke onrust in Frankrijk heeft ertoe geleid dat Parijs zijn plek als de grootste aandelenmarkt van Europa weer heeft verloren aan Londen. Mede door de impact van de brexit haalde de Franse beurs minder dan twee jaar geleden juist de Britse beurs in als grootste Europese markt.

4 uur geleden
China begint onderzoek naar dumping van varkensvlees uit EU

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China begint een onderzoek naar dumping van varkensvlees vanuit de Europese Unie. Dat meldt het Chinese ministerie van Handel maandag. Het onderzoek van China komt kort na de aankondiging van de Europese Commissie dat fors hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's vanaf 4 juli ingaan.

5 uur geleden