Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische nucleaire strijdkrachten oefenen manoeuvres

Russische nucleaire strijdkrachten oefenen manoeuvres

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische nucleaire strijdkrachten houden oefeningen in de provincie Ivanovo, ten noordoosten van Moskou. Dat bericht het persbureau Interfax op basis van het Russische ministerie van Defensie.

Zo'n duizend militairen voerden dinsdag "intense manoeuvres" uit met meer dan honderd voertuigen. Daaronder waren ook Yars-voertuigen waar vanaf intercontinentale ballistische raketten kunnen worden gelanceerd, aldus het ministerie.

Omdat westerse landen geld en wapens aan Oekraïne leveren, wijst het Kremlin zo nu en dan op zijn kernwapens om zo het Westen te intimideren. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei eind april nog dat het gevaar van een kernoorlog groot is.

Dinsdag publiceerde de Amerikaanse president Joe Biden een opiniestuk in The New York Times over de Amerikaanse benadering van de oorlog in Oekraïne. Daarin noemde hij de incidentele Russische retoriek over kernwapens "gevaarlijk en uiterst onverantwoordelijk". En hij schreef: "Laat me duidelijk zijn: elk gebruik van kernwapens in dit conflict, op welke schaal dan ook, zou volledig onaanvaardbaar zijn voor ons en de rest van de wereld en zou ernstige gevolgen hebben".

Meer uit Buitenland

Buitenlandse media over songfestival: meest beladen editie ooit

MALMÖ (ANP) - Buitenlandse media berichten een dag na de finale van het Eurovisie Songfestival nog volop over de competitie. De winst van de Zwitserse inzending Nemo staat centraal in de berichtgeving, maar er is ook aandacht voor de onrust rond de Israëlische kandidaat Eden Golan en de diskwalificatie van Joost Klein.

29 minuten geleden
Meer dan 300 doden na plotse overstromingen in Afghanistan

KABUL (ANP/RTR/DPA) - In het noorden van Afghanistan zijn zeker 315 mensen om het leven gekomen en raakten 1600 anderen gewond door plotselinge overstromingen na hevige regenval op vrijdag. Dat meldt het ministerie van Vluchtelingen van de Talibanregering. Het ministerie en de Verenigde Naties vrezen dat het dodental nog verder zal oplopen.

1 uur geleden
Meer evacuaties in Charkiv om Russisch offensief

CHARKIV (ANP/AFP) - Meer dan 4000 mensen zijn geëvacueerd uit de Oost-Oekraïense regio Charkiv, meldt de regionale gouverneur Oleh Synjehoebov. Oekraïne verklaarde eerder dat Rusland daar vrijdag een nieuw grondoffensief was begonnen.

2 uur geleden
UNRWA bevestigt vertrek 300.000 burgers uit Rafah

RAFAH (ANP) - De UNRWA schat dat afgelopen week ongeveer 300.000 burgers Rafah hebben verlaten. Daarmee bevestigt de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen het eerder gecommuniceerde cijfer van het Israëlische leger.

4 uur geleden
Songfestivalwinnaar wil niets zeggen over Joost Klein

MALMÖ (ANP) - De Zwitserse songfestivalwinnaar Nemo wil niet reageren op het voorval met Joost Klein. De artiest weet daar naar eigen zeggen te weinig vanaf, zei hen tijdens de persconferentie na de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö.

6 uur geleden
VS proberen Israël van grote aanval op Rafah af te houden

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten proberen met gevoelige informatie over Hamas Israël ervan te weerhouden om een grote aanval op Rafah in het zuiden van de Gazastrook uit te voeren. Dat schrijft The Washington Post op basis van vier anonieme bronnen.

6 uur geleden
Nemo's woonplaats in Zwitserland viert overwinning songfestival

BIEL (ANP) - Fans van de Zwitserse zanger Nemo gingen in zijn woonplaats Biel in het noordwesten van Zwitserland de straat op om zijn overwinning van het songfestival te vieren.

9 uur geleden