Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische Hermitage: objecten tentoonstelling terug naar Rusland

Russische Hermitage: objecten tentoonstelling terug naar Rusland

SINT-PETERSBURG (ANP) - Voorwerpen uit de voortijdig beëindigde tentoonstelling over Russische avant-garde in de Hermitage Amsterdam gaan zo snel mogelijk terug naar de Hermitage in Sint-Petersburg. Dat heeft het Russische staatsmuseum donderdag bekendgemaakt op de eigen website.

Eerder donderdag brak de Hermitage Amsterdam de banden met het gelijknamige Russische museum wegens de recente aanval van Rusland op Oekraïne, waardoor de tentoonstelling "tot nader order" werd gesloten. Volgens het Russische museum was de vroegtijdige sluiting een "gezamenlijk besluit".

Het museum stelt dat "in overeenstemming met de bestaande tentoonstellingsovereenkomst" is begonnen met het zo snel mogelijk laten terugkeren van de voorwerpen uit de tentoonstelling "naar het grondgebied van de Russische Federatie".

Een woordvoerder van de Amsterdamse Hermitage was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Binnenland

Wereldwijd stemmen songfestival opent na diskwalificatie

MALMÖ (ANP) - Het stemmen op deelnemers van het Eurovisie Songfestival door mensen van buiten Europa is mogelijk vanaf zaterdag 13.00 uur. De stemming zou in de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht opengaan, maar werd uitgesteld om het onderzoek naar de Nederlandse inzending Joost Klein.

38 minuten geleden
NPO: diskwalificatie Klein 'ingrijpend' en 'grote teleurstelling'

MALMÖ (ANP) - De NPO noemt de beslissing van de EBU om Joost Klein te diskwalificeren "zeer ingrijpend" en een "grote teleurstelling". Dat laat een woordvoerder van NPO-baas Frederieke Leeflang weten.

39 minuten geleden
Cornald Maas: incident stelde weinig voor, geen link met Israël

MALMÖ (ANP) - Het incident waarvoor Joost Klein is gediskwalificeerd "stelt nauwelijks iets voor". Dat stelt Cornald Maas, die lid is van de Nederlandse selectiecommissie, zaterdag in een korte reactie op X. "Daarover later meer", aldus Maas.

43 minuten geleden
AVROTROS noemt diskwalificatie Joost Klein 'disproportioneel'

MALMÖ (ANP) - AVROTROS noemt de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival "disproportioneel" en "is geschokt". Dat laat de omroep weten in reactie op het besluit van organisatie EBU om Klein uit te sluiten. Dit gebeurt na een aanklacht van een vrouwelijke medewerker die Klein donderdag bedreigd zou hebben.

1 uur geleden
Joost Klein gediskwalificeerd voor finale Eurovisie Songfestival

MALMÖ (ANP) - Joost Klein doet niet meer mee aan de finale van het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse inzending is door organisator European Broadcasting Union (EBU) gediskwalificeerd. Dat heeft het EBU zaterdagmiddag bekendgemaakt.

1 uur geleden
Nederlandse delegatie en AVROTROS blijven stil over affaire Klein

MALMÖ (ANP) - De Nederlandse delegatie van het Eurovisie Songfestival en omroep AVROTROS hebben zaterdag rond het middaguur nog steeds niets gemeld over de zaak-Joost Klein. Woordvoerders geven ondanks herhaalde verzoeken geen reactie.

1 uur geleden
Zweeds OM bevestigt: politie heeft zaak-Joost Klein overgedragen

MALMÖ (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Zweden bevestigt dat de zaak rond Joost Klein is overgedragen door de politie. Een woordvoerder kon niet zeggen of deze nu bij een openbaar aanklager ligt of niet.

1 uur geleden