Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische handbalsters zonder sterspeelster op EK

Russische handbalsters zonder sterspeelster op EK

HERNING (ANP) - De Russische handbalsters moeten het op het EK in Denemarken doen zonder hun sterspeelster Anna Vjachireva. De 25-jarige speelster van Rostov-Don heeft kort voor de Europese eindronde een blessure opgelopen. Een MRI-scan wees uit dat Vjachireva een spier in haar rug heeft gescheurd. Ze draagt voorlopig een korset.

De Russin veroverde in 2016 met haar land olympisch goud. Ze werd op die Spelen van Rio de Janeiro uitgeroepen tot meest waardevolle speelster. Bij het WK van vorig jaar moest Rusland in de halve finales, ondanks elf doelpunten van Vjachireva, buigen voor Oranje. De Nederlandse handbalsters versloegen in de finale ook Spanje en veroverden zo de wereldtitel. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade gaat vanaf komende week in Denemarken ook op jacht naar de Europese titel.

Oranje neemt het in de groep op tegen Servië, Kroatië en Hongarije, Rusland zit in de poule bij Spanje, Tsjechië en Zweden.

Meer uit Sport

'Absolute kopman' Van der Poel zonder Philipsen naar 'de Ronde'

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Philipsen, winnaar van Milaan-Sanremo, staat zondag niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Mede door de afwezigheid van de 26-jarige Belg is tweevoudig winnaar Mathieu van der Poel de "absolute kopman van de ploeg", meldde Alpecin-Deceuninck.

32 minuten geleden
Wielrenner Pluimers debuteert in Ronde van Vlaanderen

SURSEE (ANP) - De Twentse wielrenner Rick Pluimers maakt zondag zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. De 23-jarige renner is opgenomen in de zevenkoppige ploeg van het Zwitserse Tudor Pro Cycling Team. Eigenaar van deze wielerploeg is Fabian Cancellara, drievoudig winnaar van 'de Ronde' (2010, 2013, 2014).

40 minuten geleden
PSV mist alleen Lang voor uitduel met NEC

EINDHOVEN (ANP) - PSV hervat de competitie zaterdag tegen NEC met een vrijwel fitte selectie. In de uitwedstrijd tegen de Nijmeegse nummer 6 van de Eredivisie mist PSV zaterdagmiddag (16.30 uur) alleen nog aanvaller Noa Lang. "Alle internationals zijn fit teruggekomen", zei trainer Peter Bosz vrijdagmiddag.

1 uur geleden
Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

5 uur geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

6 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

11 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

15 uur geleden