Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische gevangenisdienst wil aanhouding Navalni

Russische gevangenisdienst wil aanhouding Navalni

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni dreigt te worden opgepakt als hij terugkeert naar zijn thuisland. De Russische gevangenisdienst heeft volgens persbureau RIA al aangekondigd om de aanhouding van de politicus te zullen vragen.

Navalni, een bekende criticus van het Kremlin, heeft gezegd komende zondag weer op het vliegtuig naar Rusland te stappen. Hij herstelde in Duitsland nadat hij vorig jaar in eigen land was vergiftigd met novitsjok, een zenuwgif dat ooit in de Sovjet-Unie werd ontwikkeld.

De oppositieleider riskeert volgens een van zijn advocaten een gevangenisstraf van 3,5 jaar. De autoriteiten zouden de politicus aanrekenen dat hij zich niet heeft gemeld nadat hem een voorwaardelijke gevangenisstraf was opgelegd vanwege verduistering.

Navalni heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. Hij zei ook dat hij zich niet kon melden bij de Russische autoriteiten omdat hij in Duitsland een behandeling onderging.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

FBI heeft meer dan 400 verdachten bestorming Capitool in vizier

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse federale opsporingsdienst FBI heeft meer dan vierhonderd verdachten van het bestormen van het Capitool geïdentificeerd. Assistent-directeur Steven D'Antuono zei dat er meer dan 130 mensen zijn opgepakt.

30 minuten geleden
Biden en Stoltenberg bellen over uitdagingen voor de NAVO

BRUSSEL (ANP/DPA) - De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg en de Amerikaanse president Joe Biden hebben dinsdagmiddag voor het eerst telefonisch contact gehad. Daarin bespraken ze grote uitdagingen voor de organisatie en liet Biden weten graag te willen samenwerken.

59 minuten geleden
Vicepresident VS Kamala Harris tweede keer ingeënt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft dinsdag haar tweede inenting tegen het coronavirus gekregen. Harris kreeg op 29 december haar eerste dosis van het vaccin van farmaceut Moderna.

1 uur geleden
Bulgarije verlengt noodtoestand, verplicht testen reizigers

SOFIA (ANP/DPA/RTR) - Bulgarije heeft de noodtoestand vanwege het coronavirus verlengd tot eind april. Daardoor kan de minister van Gezondheid de maatregelen aanscherpen of versoepelen door middel van een decreet, de goedkeuring van het parlement is niet nodig. Ook is besloten dat vanaf vrijdag alle reizigers die het land binnenkomen verplicht moeten worden getest op het coronavirus.

1 uur geleden
Bezwaar Republikeinse senator tegen afzettingsproces afgewezen

WASHINGTON (ANP) - Het bezwaar van de Republikeinse senator Rand Paul tegen de impeachment van oud-president Donald Trump is afgewezen door de Senaat. Het voorstel kreeg 45 stemmen voor, 55 senatoren stemden tegen. Daardoor gaat het proces binnenkort toch van start.

1 uur geleden
Conte doet oproep voor steunen nieuwe regering Italië

ROME (ANP/RTR) - De demissionaire Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft een oproep gedaan aan de oppositiepartijen om een nieuwe regering te steunen. Hij schreef op Facebook dat het land moet worden gered en dat daar brede steun voor nodig is.

2 uur geleden
Komende twee weekenden lockdown in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - Suriname heeft een lockdown in het weekend voor de komende twee weken afgekondigd. Dat besluit is genomen, omdat de regering vindt dat het aantal nieuwe coronabesmettingen niet snel genoeg terugloopt. Deze informatie lekte dinsdagmiddag (lokale tijd) uit.

2 uur geleden