Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische bond houdt al zijn judoka's uit onvrede weg van Spelen

Russische bond houdt al zijn judoka's uit onvrede weg van Spelen

MOSKOU (ANP) - Rusland stuurt helemaal geen judoka's naar de Olympische Spelen van Parijs. De nationale judobond is het niet eens met de criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ingesteld naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. Van het IOC hadden vier van de zeventien Russische judoka's onder neutrale vlag mee mogen doen.

"Tot op het laatst hadden we gehoopt dat gezond verstand en de wens om volwaardige Spelen te houden met Russen en Belarussen het zouden winnen van politieke kwesties", aldus de Russische judobond in een verklaring. "Helaas is onze hoop niet uitgekomen. Onder deze omstandigheden heeft de bond unaniem besloten dat het Russische judoteam de vernederende voorwaarden niet zal accepteren en niet zal deelnemen aan de Spelen in Parijs."

Eerder had de nationale judobond al opgeroepen geen verklaringen te ondertekenen die het "beleid van het land in diskrediet brengen". Een van de voorwaarden van het IOC is dat sporters de atleten de oorlog in Oekraïne niet actief zouden ondersteunen.

De Spelen van Parijs beginnen op 26 juli. Het IOC heeft tot nu toe 39 sporters uit Rusland en Belarus toegelaten om onder neutrale vlag mee te doen, zo werd eerder deze week bekend.

Meer uit Sport

Na Franse sportminister duikt ook burgemeester Parijs Seine in

PARIJS (ANP) - In navolging van de Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra duikt ook de burgemeester van Parijs de Seine in. Anne Hidalgo doet dat woensdag om aan te tonen dat de rivier schoon genoeg is om tijdens de Olympische Spelen in te zwemmen.

22 uur geleden
Ook Groenewegen verliest met Harper ploegmaat in Tour door corona

GRUISSAN (ANP) - Ook Dylan Groenewegen moet in de Tour de France verder met een ploeggenoot minder door coronagerelateerde klachten. Team Jayco AlUla stuurt de Australiër Chris Harper na medisch advies naar huis. "Hij zal rust nemen en goed herstellen voor de volgende doelen", meldt de ploeg op X.

1 dag geleden
Wimbledon-winnaar Alcaraz volgend jaar naar ABN AMRO Open

ROTTERDAM (ANP) - Carlos Alcaraz doet volgend jaar mee aan het ABN AMRO Open in Rotterdam. Dat meldt de toernooiorganisatie. De 21-jarige Alcaraz, die zondag Novak Djokovic versloeg in de finale van Wimbledon, was nog niet eerder van de partij in Ahoy.

1 dag geleden
Nadal doet met zege in dubbelspel vertrouwen op voor Spelen

BASTAD (ANP/RTR) - Rafael Nadal heeft in Bastad met een zege in het dubbelspel vertrouwen opgedaan voor de Olympische Spelen. De 38-jarige Spanjaard won samen met de Noor Casper Ruud van het als tweede geplaatste duo Guido Andreozzi uit Argentinië en Miguel Reyes-Varela uit Mexico: 6-1 6-4.

1 dag geleden
Wellicht laatste kans voor sprinters in Tour de France

GRUISSAN (ANP) - Een dag na de tweede rustdag krijgen de renners in de Tour de France een relatief eenvoudige rit voorgeschoteld. Tussen startplaats Gruissan en finishplaats Nîmes ligt één klimmetje van de vierde categorie. Verder is het, met name als het peloton in de buurt van Nîmes komt, volledig vlak. Het is vermoedelijk - nu de Tour niet eindigt op de Champs-Élysées in Parijs maar met een tijdrit in Nice - de laatste kans op een massasprint.

1 dag geleden
Amnesty hekelt Frans verbod hijab voor eigen atleten op Spelen

LONDEN (ANP) - Het verbod van Frankrijk voor zijn olympische atleten om tijdens de aankomende Spelen in eigen land de islamitische hijab te dragen "druist in tegen internationale mensenrechtenverdragen". Dat zegt Amnesty International in een nieuw rapport.

1 dag geleden
Van Gerwen naar tweede ronde World Matchplay na zege op Littler

BLACKPOOL (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft de tweede ronde bereikt van het World Matchplay in Blackpool. De 35-jarige Brabander won de kraker in de eerste ronde van de Engelse tiener Luke Littler met 10-6.

1 dag geleden