Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russisch elftal zonder aanvoerder Dzjoeba om 'situatie Oekraïne'

Russisch elftal zonder aanvoerder Dzjoeba om 'situatie Oekraïne'

MOSKOU (ANP) - De Russische voetballer Artem Dzjoeba, mede-topscorer van de nationale ploeg, heeft tegen bondscoach Valeri Karpin gezegd dat hij niet beschikbaar is voor het Russische elftal vanwege "de moeilijke situatie in Oekraïne". De Russische ploeg belegt binnenkort een trainingskamp in Moskou, nu Rusland door voetbalbonden FIFA en UEFA is uitgesloten van wedstrijden.

"Hij verzekerde me dat hij echt voor de nationale ploeg wil spelen", zei Karpin in een interview met de Russische bond. "Maar nu, als gevolg van de moeilijke situatie in Oekraïne - waar hij veel familieleden heeft - verontschuldigde hij zich en vroeg hij hem vanwege familieredenen niet op te roepen voor dit trainingskamp." Dzjoeba is sinds 2018 aanvoerder van het nationale elftal.

Dzjoeba ontkende even later dat hij heeft afgezegd vanwege politieke redenen. "Het gaat om familieomstandigheden, maar ik wil niet in details treden. Het lijkt erop dat er een misverstand was. Valeri heeft mij verkeerd begrepen of zijn woorden zijn verkeerd geïnterpreteerd", aldus de voetballer tegen het Russische sporttijdschrift Sport-Express.

De 33-jarige aanvaller reageerde eerder boos toen Oekraïners Russische voetballers verweten stil te blijven over de oorlog in Oekraïne. Op Instagram zei Dzjoeba tegen discriminatie op basis van nationaliteit te zijn en niet te begrijpen waarom het zwijgen de Russische sporters kwalijk werd genomen.

Meer uit Voetbal

Portugese coach Martínez maakt zich zorgen over veldbetreders

DORTMUND (ANP) - De Portugese bondscoach Roberto Martínez maakt zich zorgen om de veldbetreders tijdens grote wedstrijden. Zaterdagavond werd het duel tussen Portugal en Turkije meerdere keren onderbroken omdat fans het veld betraden. Ze waren allemaal onderweg naar Cristiano Ronaldo, voornamelijk voor een selfie.

3 uur geleden
Belgische keeper Casteels lost Westerveld af met assist

KEULEN (ANP) - De Belgische keeper Koen Casteels heeft Sander Westerveld afgelost als laatste keeper op een EK met een assist. 24 jaar geleden, op het EK 2000 in Nederland en België, verzorgde de doelman van Oranje de assist op Boudewijn Zenden bij de 3-2-overwinning op Frankrijk. Zenden bepaalde in 2000 de eindstand in Amsterdam.

3 uur geleden
België herstelt zich op EK met zege op Roemenië

KEULEN (ANP) - België heeft zich op het EK voetbal hersteld na de verloren openingswedstrijd tegen Slowakije. De Belgen wonnen in het tweede groepsduel, in Keulen, met 2-0 van Roemenië.

3 uur geleden
Doelpuntenmaker Silva heeft hoger doel na groepszege Portugal

DORTMUND (ANP) - Bernardo Silva was met zijn openingstreffer in het EK-duel met Turkije belangrijk voor Portugal, dat uiteindelijk met 3-0 zegevierde en de achtste finales haalde. De 29-jarige aanvallende middenvelder vindt dat de ploeg "op de goede weg is".

5 uur geleden
Tielemans maakt snelste doelpunt ooit voor Belgen op EK of WK

KEULEN (ANP) - Youri Tielemans heeft het snelste doelpunt ooit gemaakt voor België op een EK of WK. De middenvelder van Aston Villa schoot al na 73 seconden raak in het duel met Roemenië.

5 uur geleden
Mbappé maakt met masker minuten in oefenduel Frankrijk

PADERBORN (ANP/DPA) - De Franse sterspeler Kylian Mbappé heeft na de neusbreuk, die hij opliep tegen Oostenrijk weer zijn eerste minuten gemaakt. Dat deed de aanvaller tijdens het trainingskamp van Frankrijk tegen de reserves van SC Paderborn. Bij de Fransen kwamen eveneens de reserves in actie.

5 uur geleden
Chelsea neemt 17-jarige Braziliaan Estêvão over van Palmeiras

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft de Braziliaanse tiener Estêvão Willian overgenomen van Palmeiras. Naar verluidt betalen de Londenaren omgerekend zo'n 35 miljoen euro voor de 17-jarige aanvaller. Estêvão meldt zich pas over een jaar op Stamford Bridge.

5 uur geleden