Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland zegt dorp nabij Bachmoet te hebben veroverd

Rusland zegt dorp nabij Bachmoet te hebben veroverd

BACHMOET (ANP/AFP) - De Russische strijdkrachten melden dat ze het Oekraïense dorp Ivanivske hebben ingenomen. Het dorp ligt iets ten westen van Bachmoet, de stad die Moskou tien maanden geleden wist in te nemen.

"Het dorp Krasnoje in de Volksrepubliek Donetsk is bevrijd", zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring, waarin het een oude naam voor de plaats gebruikt.

De Russische strijdkrachten claimen de voorbije weken meerdere plaatsen aan de frontlinie in handen te hebben gekregen, nu Oekraïne kampt met een tekort aan troepen en aan munitie. Vorige maand veroverde Rusland de stad Avdiivka, de grootste Russische overwinning sinds het Bachmoet in handen kreeg.

Meer uit Buitenland

Celstraf ex-premier Pakistan voor illegaal huwelijk teruggedraaid

ISLAMABAD (ANP/AFP) - Een Pakistaans hof heeft de veroordeling van oud-premier Imran Khan voor een illegaal huwelijk teruggedraaid. Daarmee zijn alle veroordelingen die Khan opgelegd kreeg in aanloop naar de Pakistaanse verkiezingen in februari nu teruggedraaid of opgeschort.

23 minuten geleden
Zelensky neemt Biden verspreking niet kwalijk

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky neemt het zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden niet kwalijk dat hij hem per ongeluk voorstelde als de Russische president Vladimir Poetin. Deze fout kan als vergeten worden beschouwd gezien alle steun die de Verenigde Staten aan Oekraïne hebben gegeven, aldus Zelensky.

59 minuten geleden
Ministerie Gaza: 71 doden en 289 gewonden door Israëlische aanval

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Zeker 71 Palestijnen zijn omgekomen door een Israëlische aanval bij Khan Younis, meldt het lokale ministerie van Gezondheid. Daarnaast zouden nog eens 289 anderen verwondingen hebben opgelopen.

3 uur geleden
Hamas over dodelijke aanval Al Mawasi: ernstige escalatie

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Een hoge Hamasfunctionaris omschrijft de aanval op Al Mawasi in de Gazastrook als een "ernstige escalatie" van de oorlog. Volgens hem toont de aanval bovendien aan dat Israël niet geïnteresseerd is in het bereiken van een overeenkomst over een staakt-het-vuren.

3 uur geleden
Prinses Catherine zondag aanwezig bij herenfinale Wimbledon

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine woont zondag op Wimbledon de finale van het mannenenkelspel bij, meldt Kensington Palace. Dit wordt haar tweede publieke optreden sinds ze wordt behandeld voor kanker.

3 uur geleden
Palestijnse media: tientallen doden bij aanval op Al Mawasi

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Bij een Israëlische aanval op Al Mawasi in de Gazastrook zijn tientallen doden en meer dan honderd gewonden gevallen, melden Palestijnse media. Dit gebied is door Israël aangemerkt als humanitaire zone voor vluchtelingen.

4 uur geleden
Bijna 35 jaar cel voor moord op presidentskandidaat Ecuador

QUITO (ANP/AFP) - In Ecuador zijn celstraffen tot bijna 35 jaar opgelegd voor de moord op presidentskandidaat Fernando Villavicencio. De voormalige journalist werd vorig jaar kort voor de verkiezingen doodgeschoten.

5 uur geleden