Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland zal meer olie naar Azië verschepen bij prijsplafond G7

Rusland zal meer olie naar Azië verschepen bij prijsplafond G7

VLADIVOSTOK (ANP/RTR) - Rusland zal meer olie naar Azië verschepen op het moment dat de landen van de G7 een prijsplafond instellen. Dat zei de Russische minister van Energie Nikolai Shulginov tijdens een economisch forum in Vladivostok. "Elke actie om een prijsplafond op te leggen zal leiden tot tekorten op de markten van de initiatiefnemers en zal de prijsvolatiliteit vergroten," zei hij.

Met de invoering van een maximumprijs, waar de G7-landen in principe een akkoord over bereikten, willen de grote industrielanden ervoor zorgen dat Moskou minder verdient aan de verkoop van fossiele brandstoffen. Daardoor zou Rusland zijn oorlog in Oekraïne minder goed kunnen financieren. Voordat Rusland in februari Oekraïne binnenviel, ging volgens het Internationaal Energieagentschap ongeveer de helft van de Russische export van ruwe olie en aardolieproducten naar Europa.

Het plan van de G7 maakt deel uit van bredere inspanningen om Rusland te straffen voor de invasie in Oekraïne. Het idee is om financiële diensten, verzekeringen en het verschepen van olieladingen te koppelen aan het prijsplafond. Als een verlader of importeur van Russische olie deze diensten zou willen afnemen, zou deze zich ertoe moeten verplichten om de olie voor een vastgestelde maximumprijs te verkopen.

Meer uit Financieel

De Hypotheekshop: dieptepunt woningbouw lijkt voorbij

AMSTERDAM/DELFT (ANP) - Het dieptepunt op de nieuwbouwmarkt lijkt voorbij. In 2023 is het aantal verkochte nieuwbouwwoningen licht gestegen. Ook zijn er in het vierde kwartaal van 2023 meer bouwvergunningen verstrekt voor vooral koopwoningen, meldt hypotheekadviseur De Hypotheekshop op basis van de Monitor Koopwoningmarkt van de TU Delft.

34 minuten geleden
Utrechts bedrijf levert oorbeschermers tegen racelawaai Indy 500

UTRECHT (ANP) - Het Utrechtse gehoorbeschermingsbedrijf Alpine Hearing Protection heeft een exclusief contract in de wacht gesleept voor de Indy 500, de belangrijkste autorace van het jaar in de VS. Het bedrijf verwacht tijdens de racedagen, die tot en met 26 mei duren, tienduizenden oordoppen en oorkappen aan bezoekers te verkopen.

53 minuten geleden
Roséproductie Duitsland op recordniveau, ten koste van rode wijn

MAINZ (ANP/DPA) - Niet eerder werd er in Duitsland zoveel rosé geproduceerd. Vorig jaar maakten Duitse wijnboeren samen 1,1 miljoen hectoliter roséwijn. De groeiende productie van rosé gaat ten koste van rode wijn, meldt het Duitse Wijninstituut (DWI) vrijdag. Toch blijft witte wijn het populairst bij Duitse wijnboeren.

55 minuten geleden
Stakingen voor hoger loon in Duitse bouwsector gaan door

FRANKFURT (ANP/DPA) - Werknemers in de Duitse bouwsector zetten hun stakingen door, meldt de grote vakbond IG BAU vrijdag. Afgelopen week werd het werk al neergelegd door ongeveer 12.500 bouwvakkers. De vakbond breidt de stakingen nu uit naar transportinfrastructuur, waardoor ook bouwwerkzaamheden aan wegen, spoorwegen en bruggen in heel Duitsland stil komen te liggen.

1 uur geleden
RTL Group en DPG Media willen overname doorzetten

DEN HAAG (ANP) - RTL Group en DPG Media willen de overname voortzetten. Dat laten de bedrijven in een verklaring weten aan het ANP, in reactie op het nieuws dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) meer onderzoek nodig heeft naar de gevolgen van de voorgenomen overname van RTL Nederland door DPG Media.

1 uur geleden
Tesla wil in China datacentrum beginnen voor zelfrijdende auto's

SHANGHAI (ANP/RTR) - Tesla wil een datacentrum in China beginnen voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, waar gegevens van Chinese voertuigen kunnen worden verwerkt. Dat melden anonieme bronnen aan persbureau Reuters. De plannen komen op een moment dat de Amerikaanse overheid de overdracht van AI-technologie van Amerikaanse bedrijven naar China aan banden wil leggen.

2 uur geleden
ACM heeft meer onderzoek nodig naar overname RTL door DPG

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft meer onderzoek nodig naar de gevolgen van de voorgenomen overname van RTL Nederland door DPG Media. Door de overname zou een machtig mediabedrijf ontstaan met een groot aanbod op onder meer televisie, radio en via dagbladen.

2 uur geleden