Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland waarschuwt voor vluchtvertragingen door kwestie-Belarus

Rusland waarschuwt voor vluchtvertragingen door kwestie-Belarus

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland staat luchtvaartmaatschappijen toch toe om het luchtruim van Belarus te mijden. Wel kan dit vertragingen veroorzaken omdat het land meerdere verzoeken krijgt, waarschuwde de luchtvaartautoriteit van het land. KLM had vrijdag rond het middaguur nog altijd geen last van verstoringen.

Persagentschap RBC meldde donderdag dat Rusland vliegtuigen wel toestaat om Belarus te mijden. Eerder moest een aantal vluchten nog geannuleerd worden omdat Moskou geen toestemming gaf voor het omvliegen. Het ging om vluchten van Austrian Airlines en Air France die geen goedkeuring kregen voor de omleiding.

De onrust in het Europese luchtruim volgt op de arrestatie van dissident Roman Protasevitsj in Belarus. Hij was met het vliegtuig onderweg van Griekenland naar Litouwen, maar de Belarussische autoriteiten lieten zijn vlucht omleiden naar Minsk. Er zou sprake zijn geweest van een bommelding.

Belarus kreeg vanwege de aanhouding van Protasevitsj veel internationale kritiek. De Europese Unie heeft er bij maatschappijen op aangedrongen Belarus te mijden en heeft besloten het eigen luchtruim te sluiten voor luchtvaartmaatschappijen uit dat land.

De Belarussische maatschappij Belavia zei eerder noodgedwongen vluchten te moeten staken naar Europese bestemmingen als Amsterdam, Milaan, Rome, Frankfurt, Berlijn, Wenen, Brussel, Barcelona en zelfs de Russische enclave Kaliningrad.

Meer uit Buitenland

Slotverklaring Oekraïnetop roept op tot dialoog met Rusland

BÜRGENSTOCK (ANP/AFP/DPA) - Tientallen landen die bijeenkwamen op de vredestop in Zwitserland hebben een slotverklaring getekend waarin staat dat voor het bereiken van vrede "de betrokkenheid van en dialoog tussen alle partijen" is vereist. Tegelijkertijd moeten de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne worden gerespecteerd volgens de verklaring.

1 uur geleden
Natuurherstelwet EU toch binnen bereik na draai Oostenrijk

BRUSSEL (ANP) - De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag stemmen ze erover.

2 uur geleden
Veertien Jordaniërs overleden tijdens hadj

AMMAN (ANP/RTR) - In Saudi-Arabië zijn veertien Jordaniërs overleden tijdens de hadj, meldt het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeventien landgenoten worden momenteel vermist.

2 uur geleden
Rusland claimt verovering dorp in zuidoosten Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland claimt opnieuw een dorp te hebben veroverd in het zuidoosten van Oekraïne, waarmee het voortgang blijft boeken aan de frontlinie. Het ministerie van Defensie schrijft dat het gaat om de plaats Zahirne in de regio Zaporizja.

2 uur geleden
VN verwelkomen aankondiging 'tactische pauzes' in Gazastrook

NEW YORK (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwelkomen de aangekondigde 'tactische pauzes' in de Gazastrook. De Israëlische krijgsmacht maakte zondag bekend voorlopig elke dag van 08.00 tot 19.00 uur te stoppen met haar operaties in een deel van het zuiden van Gaza, om zo de levering van meer humanitaire hulp aan het gebied mogelijk te maken.

3 uur geleden
Louis Armstrong krijgt 5 keer platina voor Wonderful World

WASHINGTON (ANP) - Het wereldberoemde lied What A Wonderful World van Louis Armstrong is in de VS onderscheiden met vijf keer platina. Het is volgens Amerikaanse media uniek dat een nummer deze kwalificatie krijgt. Het betekent dat er sinds 1967, toen Armstrong de song opnam, meer dan 5 miljoen exemplaren van de single zijn verkocht.

4 uur geleden
Oekraïne over slotverklaring vredestop: compleet en evenwichtig

BÜRGENSTOCK (ANP/RTR) - Op de vredesconferentie voor Oekraïne is een "complete en evenwichtige" slotverklaring opgesteld, stelt de Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba. De tweedaagse bijeenkomst in Zwitserland eindigt zondag.

5 uur geleden