Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland verbiedt alle burgerluchtvaart vanwege corona

Rusland verbiedt alle burgerluchtvaart vanwege corona

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische regering heeft vanaf vrijdag alle burgerluchtvaart van en naar het land verboden vanwege het coronavirus. Russische luchtvaartmaatschappijen mogen nog wel staatsburgers uit het buitenland terughalen, mits zij hier speciale toestemming voor hebben.

Rusland neemt steeds strengere maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen. Woensdag maakte president Vladimir Poetin bekend dat een referendum over uitgebreide grondwetswijzigingen, waaronder het afschaffen van het maximale aantal ambtstermijnen voor het presidentschap, wordt uitgesteld. Ook wordt er de komende week niet gewerkt en moeten bijna twee miljoen 65-plussers vanaf donderdag thuisblijven.

De president waarschuwde eerder al dat ook Rusland de gevolgen van het virus zal merken, ondanks dat er nu relatief weinig gevallen bekend zijn. Het land telt tot dusver ruim zeshonderd besmettingen, drie patiënten zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Marianne Faithfull opgenomen in ziekenhuis vanwege corona

LONDEN (ANP) - De Britse zangeres Marianne Faithfull is in het ziekenhuis in Londen opgenomen vanwege besmetting met het coronavirus. Dat heeft haar manager zondag meegedeeld. De toestand van de 73-jarige ex van The Rolling Stones-zanger Mick Jagger is stabiel.

10 minuten geleden
Suriname trekt besluit voor betaling voor thuisquarantaine in

PARAMARIBO (ANP) - Suriname heeft een omstreden besluit teruggedraaid na kritiek van inwoners. Sinds kort moesten Surinamers die thuis in quarantaine werden geplaatst een kleine duizend euro betalen zodat de overheid bewakers kon inhuren om te voorkomen dat mensen hun huis zouden verlaten. Maar de kosten van de beveiliging betaalt de overheid nu toch zelf.

11 minuten geleden
Zeker elf doden bij explosie in Colombiaanse kolenmijn

CUCUNUBA (ANP) - In Colombia zijn zaterdag (lokale tijd) zeker elf doden en vier gewonden gevallen bij een explosie in een kolenmijn in Cucunuba, zo'n negentig kilometer buiten hoofdstad Bogota. Dat meldt de lokale brandweer.

1 uur geleden
Team van oproerpolitie in Hongkong in quarantaine

HONGKONG (ANP) - In de Chinese stadstaat Hongkong is bijna een heel team van de oproerpolitie in quarantaine geplaatst omdat twee agenten het coronavirus hebben opgelopen. Ongeveer 130 leden van de oproerpolitie moeten verplicht twee weken in quarantaine, meldt The South China Morning Post.

2 uur geleden
Koningin Elizabeth: coronacrisis toont kracht van deze generatie

LONDEN (ANP) - De toespraak die de Britse koningin Elizabeth zondag op televisie geeft over het coronavirus, is zaterdagavond deels op straat komen te liggen. Volgens Britse media spreekt de koningin de hoop uit dat de coronacrisis laat zien dat de huidige generatie Britten net zo sterk is als de vorige generaties.

4 uur geleden
Negentien doden door bendegeweld in Mexico

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - In Mexico zijn vrijdag negentien mensen omgekomen bij een schietpartij tussen rivaliserende bendes. Dat maakten de autoriteiten van de noordelijke staat Chihuahua zaterdag bekend, waar het bloedbad zich voltrok. Het zou gaan om een van de bloedigste confrontaties in Mexico dit jaar.

6 uur geleden
Trump over coronavirus: komende twee weken het zwaarst

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump gaat ervan uit dat de komende twee weken het zwaarst worden wat betreft het coronavirus in de Verenigde Staten. Hij verwacht "helaas veel doden". De VS zijn het zwaarst getroffen door het virus. Meer dan 300.000 Amerikanen raakten besmet, zeker 8000 duizend stierven aan de gevolgen.

6 uur geleden