Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland: overgave 6500 Oekraïense soldaten sinds start operatie

Rusland: overgave 6500 Oekraïense soldaten sinds start operatie

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, zegt dat er in totaal zo'n 6500 Oekraïense soldaten zich hebben overgegeven sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne. Deze informatie is niet onafhankelijk geverifieerd.

"In de afgelopen vijf dagen hebben 126 militairen van de strijdkrachten van Oekraïne zich overgegeven, hun totale aantal is 6489", zei Sjojgoe dinsdagochtend, sprekend over de tussentijdse resultaten van de oorlog. Het Russische leger viel Oekraïne op 24 februari binnen.

Onder de Oekraïense soldaten die zich hebben overgegeven zijn verdedigers van de staalfabriek Azovstal in Marioepol. Russische autoriteiten verklaarden eerder dat het om meer dan 2400 militairen ging.

Meer uit Buitenland

Blinken pleit volgende week in Midden-Oosten voor vredesvoorstel

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken reist volgende week naar het Midden-Oosten om te pleiten voor een voorstel voor vrede in de Gazastrook. Hij bezoekt Israël, Egypte en Qatar.

25 minuten geleden
Israël walgt van kritiek Verenigde Naties op Israëlisch leger

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Israël vindt het volkomen onterecht dat zijn strijdkrachten op een zwarte lijst komen van landen en legers die falen bij het beschermen van kinderen tijdens oorlog. De Israëlische gezant bij de Verenigde Naties (VN) zegt ervan te walgen dat het Israëlische leger op de jaarlijkse lijst van de VN wordt geplaatst, die naar verwachting eind juni verschijnt.

44 minuten geleden
Bezetters universiteit Gent krijgen hulp rechter tegen ontruiming

GENT (ANP) - De pro-Palestijnse bezetters van de universiteit van het Belgische Gent krijgen hulp van de rechter. Die blokkeert de ontruiming waar de rector om had gevraagd, melden Belgische media.

2 uur geleden
Antwerps ziekenhuis legt radiologie stil na foute diagnoses

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Een nieuw ziekenhuis in Antwerpen zet al zijn zeven radiologen tijdelijk aan de kant. Meerdere diagnoses rammelden, bleek uit onderzoek. Zo werden volgens Belgische media een botbreuk over het hoofd gezien en een tumor verkeerd gemeten.

3 uur geleden
Amerikaanse militairen leggen tijdelijke pier Gaza opnieuw aan

WASHINGTON (ANP) - Amerikaanse militairen hebben de tijdelijke pier in de Gazastrook opnieuw geïnstalleerd. Een deel van het bouwwerk werd eind vorige maand weggesleept voor reparatie.

3 uur geleden
Oekraïne helemaal klaar voor toetredingsgesprek, zegt Commissie

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne en Moldavië voldoen aan alle voorwaarden om te beginnen aan de onderhandelingen over toetreding tot de Europese Unie, rapporteert de Europese Commissie. Met dat positieve advies in hun achterhoofd overleggen de EU-landen nu over de start van dat proces, dat aspirant-lidstaten klaarstoomt voor de EU, zeggen EU-bronnen.

6 uur geleden
Zelensky: Europa niet langer een continent van vrede

PARIJS (ANP/AFP/DPA) - Volgens Volodymyr Zelensky is Europa tachtig jaar na D-day "helaas niet langer een continent van vrede". Dat zei de Oekraïense president vrijdag tijdens een toespraak in het Franse parlement.

7 uur geleden