Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland neemt maatregelen om EU-sancties tegen Russische media

Rusland neemt maatregelen om EU-sancties tegen Russische media

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maatregelen aangekondigd tegen een reeks Europese media in reactie op maatregelen van de EU tegen Russische media. Het ministerie noemt media uit meer dan twintig EU-landen. Deze zullen in Rusland niet meer toegankelijk zijn, net zoals sommige Russische media dat in de EU niet meer zijn.

In een bericht van het door de EU te blokkeren persbureau RIA-Novosti staat een zwarte lijst waar ook Nederlandse en Belgische media op staan. Zo worden de NOS, het Algemeen Dagblad, de NRC, Knack en Le Vif genoemd.

De Europese Unie blokkeert sinds 2022 Russische staatsmedia. Dat is begonnen met nieuwszender Russia Today en persbureau Sputnik. In sanctiepakketten gericht tegen Rusland zijn er meer bijgekomen. Volgens de leiding van de EU omdat de Russische media propaganda verspreiden over onder meer de oorlog in Oekraïne.

De tegenmaatregelen van Moskou richten zich op onder meer het Franse persbureau AFP, het Spaanse persbureau EFE, de Italiaanse omroep RAI en de Oostenrijkse omroep ORF. Wanneer Europa de Russische media weer toelaat, zal Moskou overwegen de Europese ook weer toe te laten. Deze week kwam de EU met het veertiende pakket sancties tegen Rusland na de inval in Oekraïne. Ook nu werden Russische media geblokkeerd, inclusief RIA Novosti, Izvestia en Rossiyskaya Gazeta en de Voice of Europe.

Meer uit Buitenland

Honderden arrestaties bij protest tegen Netanyahu in Washington

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De politie in Washington D.C. heeft dinsdag zo'n tweehonderd demonstranten gearresteerd in een van de gebouwen van het Capitool. Zij protesteerden daar tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die woensdag het Congres toespreekt.

1 uur geleden
Trump en Netanyahu ontmoeten elkaar vrijdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft vrijdag een ontmoeting met de premier van Israël, Benjamin Netanyahu. Dat bevestigde Trump op zijn sociale medium TruthSocial, nadat dagen was gespeculeerd over een bezoek van Netanyahu aan Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida.

2 uur geleden
Trump dient klacht over Harris in bij verkiezingscommissie

WASHINGTON (ANP) - Het campagneteam van Donald Trump heeft een klacht ingediend bij de federale verkiezingscommissie van de VS, de FEC. De campagneleiders beweren dat de overdracht van de campagnekas van Joe Biden aan Kamala Harris in strijd is met de wet.

3 uur geleden
Taiwan zet zich schrap voor tyfoon Gaemi

TAIPEI (ANP) - Taiwan maakt zich woensdag op voor de komst van tyfoon Gaemi. De financiële markten zijn opgeschort, bijna alle vluchten zijn geannuleerd, scholen hebben hun deuren gesloten en de meeste mensen gaan niet naar hun werk. Het leger staat paraat in verband met verwachte stortregens en harde wind.

3 uur geleden
Uitgaven Brits koningshuis gedaald

LONDEN (ANP) - Het Britse koningshuis heeft in het afgelopen jaar minder uitgegeven. Dat staat in het financiële jaarverslag dat woensdag is verschenen. De uitgaven van het Britse koningshuis daalden met 17 procent van 107,5 miljoen pond (127,85 miljoen euro) naar 89,1 miljoen pond (105,9 miljoen euro). Dat kwam grotendeels door een verwachte daling van de uitgaven voor renovaties aan Buckingham Palace. Het bedrag dat de koninklijke familie ontving uit het zogeheten Sovereign Grant, het bedrag dat de Britse belastingbetaler betaalt, bleef voor het derde opeenvolgende jaar gelijk met 86,3 miljoen pond.

4 uur geleden
Secret Service vraagt Trump geen buitenevenementen meer te houden

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse geheime dienst heeft oud-president Donald Trump "aangemoedigd" geen grote campagne-evenementen meer te houden in de buitenlucht. Dat melden bronnen aan de Washington Post.

6 uur geleden
Links blok kiest onbekende ambtenaar als Franse premierskandidaat

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse linkse blok dat de verkiezingen in Frankrijk won, heeft de Parijse ambtenaar en econoom Lucie Castets naar voren geschoven als kandidaat-premier. De vier partijen van het Nieuw Volksfront laten dat in een verklaring weten.

11 uur geleden