Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland meldt voor het eerst dood van ruim 1000 coronapatiënten

Rusland meldt voor het eerst dood van ruim 1000 coronapatiënten

MOSKOU (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Rusland heeft melding gemaakt van de grootste stijging van het aantal overleden coronapatiënten sinds het begin van de pandemie. Er stierven volgens overheidscijfers in een etmaal 1002 patiënten.

Het is de eerste keer dat het dagelijkse dodental door Covid-19 in Rusland boven de 1000 uitkomt in de overheidsstatistieken. De autoriteiten melden ook een recordtoename van het aantal coronabesmettingen. Bij nog eens 33.208 personen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen.

De vaccinatiegraad in Rusland blijft tot chagrijn van de autoriteiten ver achter bij die in veel westerse landen. Ongeveer een derde van de Russen is volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. President Vladimir Poetin heeft zijn landgenoten opgeroepen zich te laten inenten, maar daar geven veel mensen geen gehoor aan.

Russen hebben al maanden toegang tot vaccins die in eigen land zijn ontwikkeld, zoals Spoetnik-V. Rusland levert dat middel ook aan veel andere landen, maar er bestaat onder de eigen bevolking veel scepsis over. Uit peilingen komt naar voren dat ruim de helft van de Russen zich niet wil laten inenten.

Meer uit Buitenland

Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

4 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de "terrorist" op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

5 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

6 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

8 uur geleden
Indiase premier Modi bezoekt plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft bij de Oost-Indiase stad Balasore de plek bezocht waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij sprak met reddingswerkers en zal volgens Indiase media ook het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

9 uur geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

9 uur geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

12 uur geleden