Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland meldt kolossale Oekraïense verliezen tijdens offensief

Rusland meldt kolossale Oekraïense verliezen tijdens offensief

MOSKOU (ANP) - Het Russische ministerie van Defensie schat dat Oekraïne in het in juni ingezette tegenoffensief minstens 43.000 militairen heeft verloren doordat zij gesneuveld of gewond zijn geraakt. Volgens het ministerie slaat dit cijfer enkel op verliezen aan of dicht bij het front in de maanden juni en juli. Verliezen aan de kant van buitenlandse huurlingen, of gewonden die naar buitenlandse ziekenhuizen zijn overgebracht, zijn volgens Moskou buiten beschouwing gelaten.

De Oekraïners, die volgens onafhankelijke waarnemers nauwelijks terreinwinst hebben geboekt, hebben hun lenteoffensief in zomeroffensief omgedoopt. Volgens Kyiv loopt het offensief niet zoals gepland.

De Russen zeggen dat er een vermogen aan Oekraïens militair materieel verloren is gegaan, onder meer 25 Leopard 2-tanks, 21 Amerikaanse Bradley gevechtsvoertuigen en zeven Franse AMX-tanks. Ook zou Oekraïne 34 vliegtuigen en helikopters hebben verloren. De Russische claims kunnen niet onafhankelijk worden geverifieerd.

Meer uit Buitenland

Trump aangekomen in Milwaukee voor Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP/AFP/RTR) - Het vliegtuig van voormalig president Donald Trump is geland in Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dat meldde zijn zoon Eric Trump op X. De Republikeinen zullen hem tijdens de partijconventie die vanaf maandag in deze stad gehouden wordt tot presidentskandidaat benoemen.

34 minuten geleden
Media: aanslagpleger Trump had materiaal voor maken bommen

QUANTICO (ANP) - Een bron binnen de wetshandhaving heeft bevestigd dat de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, materiaal had voor het maken van bommen. Hij had dit materiaal in zijn auto en in zijn woning, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBSNews.

1 uur geleden
FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

2 uur geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

4 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

4 uur geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

5 uur geleden
Nikki Haley verrassend toch op Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse politica Nikki Haley gaat toch spreken op de Republikeinse partijconventie die maandag van start gaat, melden verschillende Amerikaanse media. De voormalige rivale van Donald Trump in de voorverkiezingen stond niet op de sprekerslijst, maar na de mislukte moordaanslag op Trump zouden de Republikeinen eenheid willen tonen.

5 uur geleden