Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland kondigt opnieuw lokaal staakt-het-vuren aan

Rusland kondigt opnieuw lokaal staakt-het-vuren aan

MOSKOU (ANP) - Rusland heeft maandagavond opnieuw een lokaal staakt-het-vuren afgekondigd in meerdere steden in Oekraïne, meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti. Dat moet dinsdag 10.00 uur Russische tijd (08.00 uur Nederlandse tijd) ingaan en de evacuatie van Oekraïense burgers via zogenoemde humanitaire corridors mogelijk maken, heeft het Russische ministerie van Defensie aangekondigd.

Het gaat om de Oekraïense steden Kiev, Charkov, Marioepol, Soemi en Tsjernigov.

Het Russische ministerie van Defensie kondigde maandagmorgen vroeg ook aan dat maandag om 08.00 uur vluchtroutes zouden worden opgezet bij Kiev, Charkov, Soemi en Marioepol. RIA publiceerde plattegronden waarop te zien was dat veel van deze corridors naar Rusland en Belarus leiden. Kiev veroordeelde de aankondiging direct als een "immorele stunt".

Meer uit Buitenland

Zanger Justin Timberlake opgepakt voor rijden onder invloed

SAG HARBOR (ANP) - De Amerikaanse politie heeft Justin Timberlake opgepakt op verdenking van rijden onder invloed. De zanger negeerde in Sag Harbor een stopbord en slingerde over de weg, staat volgens CBS News in rechtbankdocumenten. Timberlake is na zijn arrestatie voorgeleid en vervolgens vrijgelaten.

22 minuten geleden
Dodental moslimbedevaart Mekka loopt op door hitte

MEKKA (ANP/AFP/DPA) - Het dodental door de gloeiende hitte tijdens de moslimbedevaart hadj in het Saudische Mekka is opgelopen tot ruim zestig. De autoriteiten waarschuwen voor extreme temperaturen tot rond de 50 graden. Bedevaartgangers zouden hun rituelen moeten uitstellen tot later op de middag.

1 uur geleden
Uiterst rechtse Bardella bekritiseert politieke oproep Mbappé

PARIJS (ANP/RTR) - De oproep van het Franse voetbalidool Kylian Mbappé om tegen "extremen" te stemmen bij de volgende verkiezingen is niet goed gevallen bij Jordan Bardella, de partijleider van de uiterst rechtse Rassemblement National (RN). Bardella uitte op televisie kritiek op de superster, die op dit moment met het Franse elftal actief is op het EK in Duitsland.

2 uur geleden
Nobelprijswinnares krijgt extra jaar cel in Iran

TEHERAN (ANP/AFP) - De Iraanse mensenrechtenactiviste Narges Mohammadi die in 2023 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, is opnieuw veroordeeld voor 'propaganda tegen de staat'. Haar advocaat heeft bekendgemaakt dat ze een jaar celstraf extra heeft gekregen. De 52-jarige Mohammadi wordt al lange tijd vervolgd voor haar activisme ten behoeve van mensenrechten en vrouwenrechten en felle kritiek op de Iraanse machthebbers.

4 uur geleden
Opnieuw grote strafzaak tegen Reichsbürgerbeweging in Duitsland

MÜNCHEN (ANP/DPA) - In Duitsland is opnieuw een grote strafzaak begonnen tegen leden van de extremistische Reichsbürgerbeweging. Er staan dit keer acht personen terecht in München. Zij worden onder meer verdacht van het lidmaatschap van een terreurorganisatie en het voorbereiden van hoogverraad.

4 uur geleden
Doden en vermisten door overstromingen in China

MEIZHOU (ANP) - In China zijn meerdere doden gevallen als gevolg van overstromingen na hevige regen. Volgens de autoriteiten zijn er zeker negen mensen overleden en worden zeventien mensen vermist.

4 uur geleden
China maakt verwijten aan NAVO na toespraak Stoltenberg

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese regering verwijt de NAVO niets te doen om een diplomatieke uitweg uit de oorlog in Oekraïne te vinden. Bovendien beschuldigt de NAVO China er ten onrechte van de oorlog aan te wakkeren met de steun aan Rusland. Volgens een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken moet "de NAVO ophouden steeds meer olie op het vuur te gooien en confrontaties uit te lokken" en moet het westerse bondgenootschap in plaats daarvan zoeken naar een politieke regeling van de crisis.

5 uur geleden