Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland hervat commerciële vluchten naar Nederland vanaf november

Rusland hervat commerciële vluchten naar Nederland vanaf november

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland hervat de commerciële vluchten naar Nederland vanaf 9 november. Buitenlandse vluchten waren een tijd lang volledig verboden vanwege de coronamaatregelen. Nu worden die regels versoepeld en is het mogelijk naar steeds meer landen te vliegen.

Zweden, Noorwegen, Slovenië, Tunesië, Oman, Iran en Thailand zijn ook toegevoegd aan de Russische lijst van veilige landen. Het stoppen van de vluchten was een flinke klap voor de Russische luchtvaartsector, maar die is aan het herstellen nu steeds meer vluchten mogelijk zijn.

Nederland raadt mensen nog steeds af naar Rusland te reizen. Het aantal nieuwe coronabesmettingen en sterfgevallen door het coronavirus stijgt met recordsnelheid in het land. Donderdag kwamen er ruim 31.000 nieuwe infecties bij en 986 doden. Het Kremlin overweegt om weer strenge coronamaatregelen in te stellen. De vaccinatiegraad is volgens de regering "onacceptabel laag".

Meer uit Buitenland

Italiaanse hulpdiensten vinden slachtoffers na aardverschuiving

CASAMICCIOLA (ANP/DPA/RTR) - De hulpdiensten op het Italiaanse eiland Ischia hebben zondag zes overleden slachtoffers gevonden na de verwoestende storm en aardverschuiving van zaterdag, melden Italiaanse media. Daarmee komt het dodental op zeven. Vijf mensen worden nog vermist, de zoektocht in het rampgebied wordt voortgezet. Dertien mensen zijn gewond geraakt.

1 uur geleden
Nicht van Iraanse ayatollah opgepakt na kritiek op regime

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De Iraanse autoriteiten hebben de nicht van de opperste leider ayatollah Ali Khamenei opgepakt. Zondag werd op sociale media een video verspreid waarin Farideh Moradkhani het regime van haar oom "moorddadig" noemt.

5 uur geleden
Gouverneur meldt massale Russische aanvallen op Cherson

CHERSON (ANP/DPA) - Het Russische leger heeft sinds zaterdag meer dan vijftig keer beschietingen uitgevoerd op doelen in de regio Cherson, meldt het militaire bestuur van de regio. De gouverneur beschuldigde Rusland zondag van terreur en gerichte aanvallen op burgers. Er vielen een dode en twee gewonden, meldde hij via Telegram.

7 uur geleden
Bijna alle huishoudens in Kiev hebben weer stroom

KIEV (ANP/DPA) - Het elektriciteitsnetwerk is in bijna heel Kiev weer hersteld. Het stadsbestuur meldt dat de werkzaamheden bijna voltooid zijn, vier dagen na de grote Russische aanval op de energievoorzieningen van de Oekraïense hoofdstad.

8 uur geleden
Italianen zoeken verder naar vermisten na aardverschuiving

CASAMICCIOLA (ANP) - De zoektocht naar vermisten op het Italiaanse eiland Ischia na de aardverschuiving van zaterdag gaat door. De hulpdiensten zoeken nog tien mensen in het rampgebied. Tot nu toe hebben de autoriteiten twee doden bevestigd; dertien mensen zijn gewond geraakt.

10 uur geleden
Protesten tegen coronabeleid verspreiden zich over Chinese steden

SHANGHAI (ANP/RTR) - In meerdere Chinese steden zijn mensen zondag de straat op gegaan in een protestgolf die ongekend is voor het China van de laatste jaren. Onder meer in Shanghai, Beijing en Wuhan protesteren mensen tegen het coronabeleid en roepen ze zelfs op tot het vertrek van president Xi Jinping.

12 uur geleden
Noord-Korea wil grootste nucleaire macht ter wereld worden

PYONGYANG (ANP/RTR) - Het is Kim Jong-uns ultieme doel om in Noord-Korea de grootste nucleaire voorziening ter wereld te bouwen. Dat heeft de leider van het land volgens staatsmedia zondag verklaard.

17 uur geleden