Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland hervat commerciële vluchten naar Nederland vanaf november

Rusland hervat commerciële vluchten naar Nederland vanaf november

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland hervat de commerciële vluchten naar Nederland vanaf 9 november. Buitenlandse vluchten waren een tijd lang volledig verboden vanwege de coronamaatregelen. Nu worden die regels versoepeld en is het mogelijk naar steeds meer landen te vliegen.

Zweden, Noorwegen, Slovenië, Tunesië, Oman, Iran en Thailand zijn ook toegevoegd aan de Russische lijst van veilige landen. Het stoppen van de vluchten was een flinke klap voor de Russische luchtvaartsector, maar die is aan het herstellen nu steeds meer vluchten mogelijk zijn.

Nederland raadt mensen nog steeds af naar Rusland te reizen. Het aantal nieuwe coronabesmettingen en sterfgevallen door het coronavirus stijgt met recordsnelheid in het land. Donderdag kwamen er ruim 31.000 nieuwe infecties bij en 986 doden. Het Kremlin overweegt om weer strenge coronamaatregelen in te stellen. De vaccinatiegraad is volgens de regering "onacceptabel laag".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Uitgeleverde sleutelfiguur regime Maduro: geen coöperatie met VS

CARACAS (ANP/AFP/RTR) - Alex Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een belangrijke rol zou spelen binnen de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is niet van plan samen te gaan werken met de Verenigde Staten. Hij schrijft dat in een brief die zijn vrouw voorlas op een protestbijeenkomst in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, een dag nadat hij door Kaapverdië aan de VS werd uitgeleverd.

20 minuten geleden
Amerikaanse ex-president Bill Clinton weer uit ziekenhuis

ORANGE (ANP/RTR) - De toestand van voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is dusdanig verbeterd dat hij zondag het Californische ziekenhuis in een voorstad van Los Angeles na vijf nachten heeft kunnen verlaten. Volgens zijn woordvoerder, Angel Urena, heeft Clinton "uitstekende vooruitgang geboekt". Hij keert samen met zijn vrouw Hillary snel terug naar New York.

12 uur geleden
Duitse Groenen akkoord met onderhandelingen over coalitieregering

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse Groenen, de Bündnis 90/Die Grünen, zijn zoals verwacht zondag ook officieel akkoord met het aangaan van onderhandelingen over een coalitieregering met de sociaaldemocratische SPD en de liberale ondernemerspartij FDP. Het partijbestuur van de Groenen gaat ervoor nadat de drie partijen achter gesloten deuren acht dagen lang verkennende gesprekken hadden gevoerd.

14 uur geleden
Iran keert terug naar onderhandelingstafel

TEHERAN/BRUSSEL (ANP/AFP) - Iran keert donderdag weer terug naar de onderhandelingstafel om met landen te praten waarmee het in 2015 een akkoord sloot over zijn nucleaire programma en een einde aan de sancties tegen het land. Minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian heeft gezegd dat het overleg in Brussel is, nadat het in juni in Wenen was gestopt.

17 uur geleden
Verdachte moord Amess is zoon van oud-adviseur premier Somalië

LONDEN (ANP) - De vermoedelijke moordenaar van de Britse parlementariër David Amess is de zoon van een oud-adviseur van de premier van Somalië. De vader van verdachte Ali Harbi Ali (25) reageerde in een gesprek met de krant The Sunday Times geschokt op de arrestatie van zijn zoon.

18 uur geleden
Japan verwacht meer kernenergie nodig te hebben voor klimaatdoel

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan nam bij het opstellen van klimaatdoelen aan dat het tientallen kernreactoren zou herstarten. Dat zei een topbestuurder van de regerende Liberaal-Democratische Partij (LDP) tijdens een debat in aanloop naar de landelijke verkiezingen van eind deze maand.

19 uur geleden
17 missionarissen van Amerikaanse organisatie ontvoerd in Haïti

PORT-AU-PRINCE (ANP/AFP/RTR) - Een gewapende bende heeft zaterdag een groep missionarissen uit de Verenigde Staten en hun familieleden ontvoerd in Haïti, meldde zondag Christian Aid Ministries, de organisatie waartoe de zendelingen behoren. Het gaat om zeventien mensen: zeven vrouwen, vijf mannen en vijf kinderen. Een van hen heeft de Canadese nationaliteit, de overige zestien zijn Amerikaanse staatsburgers.

21 uur geleden