Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rusland heft alle beperkingen tegen verspreiding coronavirus op

Rusland heft alle beperkingen tegen verspreiding coronavirus op

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland beëindigt alle beperkingen die de verspreiding van het coronavirus moesten tegengaan. Zo komen bijvoorbeeld de mondkapjesplicht en beperkingen in de horeca te vervallen, heeft consumentenwaakhond Rospotrebnadzor bekendgemaakt.

De regels kunnen worden opgeheven dankzij de gestage daling van het aantal sterfgevallen door het virus. Mocht de situatie weer verergeren, dan wordt niet uitgesloten dat opnieuw beperkende maatregelen worden ingevoerd. Volgens de toezichthouder is de ontwikkeling van het virus consistent met wereldwijde trends. Van de mensen bij wie het virus is vastgesteld, zou 93 procent een mild ziekteverloop hebben of er helemaal geen last van hebben.

Sinds de start van de epidemie in Rusland in april 2020 zijn volgens berekeningen van persbureau Reuters meer dan 800.000 mensen gestorven door het virus of aan coronagerelateerde oorzaken en zouden er in het land van bijna 145 miljoen inwoners meer dan 18 miljoen mensen besmet zijn geraakt. Rusland wist al snel het coronavaccin Spoetnik-V te ontwikkelen en te lanceren toen de pandemie toesloeg, maar onder meer door wantrouwen richting de overheid wilden veel Russen er niet aan. Ongeveer 52 procent van de bevolking is er volledig gevaccineerd.

Meer uit Buitenland

Joodse koepelorganisatie in België boos op VRT-onderbreking ESF

ANTWERPEN (ANP) - Het Forum der Joodse Organisaties (FJO), de Vlaamse Joodse koepelorganisatie, heeft met afkeuring kennis genomen van "de volstrekt ongepaste kortstondige onderbreking" van de live-uitzending van het Eurovisie Songfestival donderdag. Op de Vlaamse tv-zender VRT was een zwart scherm te zien met een steunbetuiging voor het Palestijnse volk. Het ging om een vakbondsactie, zo stond er te lezen. Die keerde zich op die manier tegen het optreden van Israël in Gaza.

1 uur geleden
Oekraïne stuurt versterking naar Charkiv om aanvallen Rusland

KYIV (ANP/RTR) - Het Russische leger heeft geprobeerd met gepantserde voertuigen de grens over te steken met de Oekraïense regio Charkiv in het noordoosten van het land. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Defensie, dat versterkingen naar de regio heeft gestuurd. Volgens het ministerie wordt in de grensgebieden nog altijd gevochten.

2 uur geleden
Russen voeren volgens gouverneur bombardement in regio Charkiv op

KYIV (ANP/RTR) - Rusland heeft de bombardementen op de plaats Vovtsjansk in het noordoosten van Oekraïne geïntensiveerd, stelt de gouverneur van de regio Charkiv. Ook zouden Russische sabotagegroepen de grens hebben proberen over te steken.

3 uur geleden
Indiase oppositieleider komt tijdelijk op borgtocht vrij

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - De Indiase oppositieleider Arvind Kejriwal komt tijdelijk op borgtocht vrij. Hij kan daardoor weer campagne voeren voor de parlementsverkiezingen die sinds halverwege april plaatsvinden.

3 uur geleden
Israël: Kerem Shalom opnieuw aangevallen door Hamas

KEREM SHALOM (ANP) - Israël meldt dat Hamas de grensovergang Kerem Shalom opnieuw heeft aangevallen met raketten. De twee projectielen zijn neergehaald door de luchtverdediging, aldus de Israëlische krijgsmacht.

4 uur geleden
Duitse minister over politiek geweld: harder straffen onvoldoende

BERLIJN (ANP/DPA) - Strenger straffen is niet voldoende om de toenemende agressie tegen politici tegen te gaan. Dat stelt de Duitse minister van Justitie Marco Buschmann, nadat in de afgelopen weken meerdere Duitse politici gewond zijn geraakt bij aanvallen.

5 uur geleden
UNRWA schat dat 110.000 mensen Rafah hebben verlaten

RAFAH (ANP) - De VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) schat dat ongeveer 110.000 mensen Rafah in het zuiden van de Gazastrook hebben verlaten. Israël heeft dinsdag opgeroepen tot de evacuatie van Oost-Rafah. Deze oproep was gericht aan 100.000 mensen, aldus Israël.

6 uur geleden